Chrumkavé celozrnné bezlepkové bagety
Cesto
- 250 g Bread mix dark Liana
- 250 g Bread mix white Liana
- 400 - 450 ml vlažná voda
- 20 g čerstvé droždie
- 3 PL olivový olej
- 2 KL cukor
- 1 KL soľ
Ďalej potrebujeme
1. Pripravíme kvások zo 100 ml vlažnej vody, cukru a droždia. Necháme cca 10 minút nakvasiť. Bread mix dark, Bread mix white, soľ, nakysnutý kvások z droždia a zvyšnú vodu spracujeme ručne alebo elektrickým hnetačom cca 5 minút. Nakoniec primiešame olej. Cesto prikryjeme potravinovou fóliou a necháme podkysnúť na teplom mieste 30 minút.
2. Nakysnuté cesto rozdelíme na 3 časti na podložke posypanej ryžovou múkou. Každú časť rukami vytvarujeme do tvaru bagety. Uložíme na plech, prikryjeme potravinovou fóliou a necháme ešte podkysnúť 20 - 30 minút.
3. Elektrickú rúru vyhrejeme na 180 - 200°C. Pripravené bagety zľahka narežeme, potrieme zmesou vody a olivového oleja v pomere 1:1 a posypeme ľanovými semienkami alebo bezlepkovými ovsenými vločkami. Pečieme 20 - 30 minút podľa typu rúry. Upečené bagety ihneď pokvapkáme vodou a necháme na mriežke vychladnúť.
Dobrý tip:
Celozrnné bezlepkové bagety môžeme pripraviť aj z jedného druhu bezlepkovej múčnej zmesi; z 500 g Bread mix white alebo z 500 g Bread mix dark Liana.
Cesto
- 250 g Bread mix dark Liana
- 250 g Bread mix white Liana
- 400 - 450 ml vlažná voda
- 20 g čerstvé droždie
- 3 PL olivový olej
- 2 KL cukor
- 1 KL soľ
Ďalej potrebujeme
Produkty k receptu