Chrumkavé celozrnné bezlepkové bagety

  • Chrumkavé bagety ako z talianskej bagetérie. Na nerozoznanie od klasických múčnych bagiet.
Chrumkavé celozrnné bezlepkové bagety z Bread white a dark
  • 83
    hodnotenie
  • Trvanie
    01:30
    (h:m)
  • Porcie
    3
    (ks)

Ingrediencie

Cesto:
250 g Bread mix dark Liana
250 g Bread mix white Liana
400 - 450 ml vlažná voda
20 g čerstvé droždie
3 PL olivový olej
2 KL cukor
1 KL soľ
 
Ďalej potrebujeme:
ryžová múka Liana
 

 

 

 

 

Postup

1. Pripravíme kvások zo 100 ml vlažnej vody, cukru a droždia. Necháme cca 10 minút nakvasiť. Bread mix dark, Bread mix white, soľ, nakysnutý kvások z droždia a zvyšnú vodu spracujeme ručne alebo elektrickým hnetačom cca 5 minút. Nakoniec primiešame olej. Cesto prikryjeme potravinovou fóliou a necháme podkysnúť na teplom mieste 30 minút. 
 
2. Nakysnuté cesto rozdelíme na 3 časti na podložke posypanej ryžovou múkou. Každú časť rukami vytvarujeme do tvaru bagety. Uložíme na plech, prikryjeme potravinovou fóliou a necháme ešte podkysnúť 20 - 30 minút. 
 
3. Elektrickú rúru vyhrejeme na 180 - 200°C. Pripravené bagety zľahka narežeme, potrieme zmesou vody a olivového oleja v pomere 1:1 a posypeme ľanovými semienkami alebo bezlepkovými ovsenými vločkami. Pečieme 20 - 30 minút podľa typu rúry. Upečené bagety ihneď pokvapkáme vodou a necháme na mriežke vychladnúť.
 
Dobrý tip:
Celozrnné bezlepkové bagety môžeme pripraviť aj z jedného druhu bezlepkovej múčnej zmesi; z 500 g Bread mix white alebo z 500 g Bread mix dark Liana.

 

 

Produkty k receptu

Čo si myslíte o tomto recepte?

83
Počet hodnotení: 3
Používaním stránok prevádzkovateľa Imrich Goliaš - LIANA-GOLF
súhlasíte s používaním cookies, pomocou ktorých vylepšujeme naše služby.
Viac informácií.