Bezlepkové briošky a makovky

  • Domáce bezlepkové briošky a makovky sa hravo postarajú o sladké raňajky a chutnú desiatu.
Bezlepkové briošky a makovky
  • 75
    hodnotenie
  • Trvanie
    -
    (h:m)
  • Porcie
    -
    (ks)

Ingrediencie

15 g droždie
50 g cukor kryštálový
250 ml mlieko
štipka soli
300 g Bakery mix Liana
1 ks vajce
50 g roztopené maslo
 
Ďalej potrebujeme:
celý mak
rozšľahané vajce s trochou mlieka

Postup

1. Z droždia, cukru a teplého mlieka pripravíme kvások, ktorý necháme približne 10 minút vzísť.
 
2. Do misy pripravíme Bakery mix, soľ, vykysnutý kvások, zvyšné vlažné mlieko a vajce. Miešame mixérom s hnetacími metličkami. Počas miešania pridáme vychladnuté roztopené maslo. Prikryjeme a necháme 30 minút kysnúť.
 
3. Vykysnuté cesto zľahka spracujeme na pomúčenej pracovnej doske, rozdelíme na menšie časti a tvarujeme briošky alebo makovky. Ak chceme briošky, tak časť cesta  vyšúľame  a zložíme do tvaru pripomínajúceho uzlík. V prípade makovky vyvaľkáme cesto to tvaru trojuholníka, zrolujeme ako rohlík a zohneme do tvaru podkovičky. Ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie.
 
4. Prikryjeme a necháme ďalších 30 minút podkysnúť.
 
5. Pred pečením potrieme rozšľahaným vajíčkom s trochou mlieka a posypeme makom.
 
6. Pečieme pri 180°C cca 15 minút.
 
 
 
 
 
 

Produkty k receptu

Čo si myslíte o tomto recepte?

75
Počet hodnotení: 2
Používaním stránok prevádzkovateľa LIANA GOLIAŠ s.r.o.
súhlasíte s používaním cookies, pomocou ktorých vylepšujeme naše služby.
Viac informácií.