Bezlepkové briošky a makovky
- 15 g droždie
- 50 g cukor kryštálový
- 250 ml mlieko
- štipka soli
- 300 g Bakery mix Liana
- 1 ks vajce
- 50 g roztopené maslo
Ďalej potrebujeme
- celý mak
- rozšľahané vajce s trochou mlieka
- Z droždia, cukru a teplého mlieka pripravíme kvások, ktorý necháme približne 10 minút vzísť.
- Do misy pripravíme Bakery mix, soľ, vykysnutý kvások, zvyšné vlažné mlieko a vajce. Miešame mixérom s hnetacími metličkami. Počas miešania pridáme vychladnuté roztopené maslo. Prikryjeme a necháme 30 minút kysnúť.
- Vykysnuté cesto zľahka spracujeme na pomúčenej pracovnej doske, rozdelíme na menšie časti a tvarujeme briošky alebo makovky. Ak chceme briošky, tak časť cesta vyšúľame a zložíme do tvaru pripomínajúceho uzlík. V prípade makovky vyvaľkáme cesto to tvaru trojuholníka, zrolujeme ako rohlík a zohneme do tvaru podkovičky. Ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie.
- Prikryjeme a necháme ďalších 30 minút podkysnúť.
- Pred pečením potrieme rozšľahaným vajíčkom s trochou mlieka a posypeme makom.
- Pečieme pri 180°C cca 15 minút.
- 15 g droždie
- 50 g cukor kryštálový
- 250 ml mlieko
- štipka soli
- 300 g Bakery mix Liana
- 1 ks vajce
- 50 g roztopené maslo
Ďalej potrebujeme
- celý mak
- rozšľahané vajce s trochou mlieka
Produkty k receptu