Bezlepkové bagels
- 100 ml vlažná voda
- 1 lyžička cukor
- ½ kocky droždie
- 350 g Bread mix white Liana
- 20 g rastlinné maslo
- 1 lyžička soľ
- 200 ml voda
Dodatky
- ryžová múka Liana na podsypanie
- bielok na potretie
- mak a sezam na posypanie
- trocha oleja na pomastenie cesta
- 1 ks Kypriaci prášok do pečiva Liana a 1 lyžica cukru do vody, v ktorej sa budú bagle variť
- Suroviny na kvások (vlažná voda, cukor, droždie) zmiešame a necháme 10 - 15 minút postáť, kým nezačne bublať.
- Rozpustené maslo, pripravený kvások z droždia a ostatné suroviny na cesto dáme do kuchynského robota a vypracujeme vláčne cesto. Misu prikryjeme fóliou a necháme na teplom mieste kysnúť 45 minút. Cesto preložíme na pomúčenú dosku a poriadne premiesime, aby z neho vyšli všetky vzduchové bubliny. Zo všetkých strán cesto potrieme olejom a vložíme do väčšej misky (cesto nakysne, preto treba zvoliť väčšiu misku). Zakryjeme a necháme cez noc v chladničke.
- Nasledujúci deň cesto rozdelíme na 5 rovnakých častí a na mierne pomúčenej doske vytvarujeme guličky. Do stredu guličky opačným koncom varechy urobíme dierku. Necháme na pomúčenej doske kysnúť 45 minút prikryté pod utierkou.
- Rúru vyhrejeme na 250°C. Medzitým dáme do väčšieho hrnca variť vodu s lyžicou cukru a kypriacim práškom do pečiva. Bagle povaríme vo vriacej vode z každej strany cca 1 minútu. Necháme odkvapkať a uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Potrieme bielkom a posypeme makom a sezamom. Pečieme 25 minút.
- 100 ml vlažná voda
- 1 lyžička cukor
- ½ kocky droždie
- 350 g Bread mix white Liana
- 20 g rastlinné maslo
- 1 lyžička soľ
- 200 ml voda
Dodatky
- ryžová múka Liana na podsypanie
- bielok na potretie
- mak a sezam na posypanie
- trocha oleja na pomastenie cesta
- 1 ks Kypriaci prášok do pečiva Liana a 1 lyžica cukru do vody, v ktorej sa budú bagle variť
Produkty k receptu