Bezlepkové americké bagels
- 20g droždie
- 2 PL cukor kryštálový
- 500 ml teplá voda
- 500 g Rolls mix
- 1 + 1/4 KL soľ
- 5-6 PL olej
Ďalej potrebujeme:
- rozšľahané vajíčko
- sezamové semienka/ľanové/mak
- Z droždia, cukru a teplej vody pripravíme kvások, ktorý necháme aspoň 10 minút vzísť.
- Roll mix, soľ, pripravený kvások a zvyšnú vodu miešame mixérom s hnetacími metličkami. Počas miešania pridáme olej.
- Prikryté cesto necháme 30 minút kysnúť.
- Na pomúčenej pracovnej doske zľahka spracujeme, vyvaľkáme na hrúbku 1 cm a vykrojíme kolieska.
- Do stredu kolieska urobíme dierku, uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie, prikryjeme a necháme 20 minút podkysnúť.
- Vo vykysnutých kolieskach zväčšíme dierky a varíme 1-2 minúty vo vriacej vode. V polovici varenia predpripravené bagels otočíme.
- Uvarené bagels uložíme naspäť na plech s papierom na pečenie, potrieme rozšľahaným vajíčkom a posypeme semienkami.
- Pečieme pri 230°C cca 15 minút.
- Horúce bagels postriekame vodou a necháme vychladnúť
- 20g droždie
- 2 PL cukor kryštálový
- 500 ml teplá voda
- 500 g Rolls mix
- 1 + 1/4 KL soľ
- 5-6 PL olej
Ďalej potrebujeme:
- rozšľahané vajíčko
- sezamové semienka/ľanové/mak
Produkty k receptu