Bezlepkové americké bagels
- 20g droždie
 - 2 PL cukor kryštálový
 - 500 ml teplá voda
 - 500 g Rolls mix
 - 1 + 1/4 KL soľ
 - 5-6 PL olej
 
Ďalej potrebujeme:
- rozšľahané vajíčko
 - sezamové semienka/ľanové/mak
 
- Z droždia, cukru a teplej vody pripravíme kvások, ktorý necháme aspoň 10 minút vzísť.
 - Roll mix, soľ, pripravený kvások a zvyšnú vodu miešame mixérom s hnetacími metličkami. Počas miešania pridáme olej.
 - Prikryté cesto necháme 30 minút kysnúť.
 - Na pomúčenej pracovnej doske zľahka spracujeme, vyvaľkáme na hrúbku 1 cm a vykrojíme kolieska.
 - Do stredu kolieska urobíme dierku, uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie, prikryjeme a necháme 20 minút podkysnúť.
 - Vo vykysnutých kolieskach zväčšíme dierky a varíme 1-2 minúty vo vriacej vode. V polovici varenia predpripravené bagels otočíme.
 - Uvarené bagels uložíme naspäť na plech s papierom na pečenie, potrieme rozšľahaným vajíčkom a posypeme semienkami.
 - Pečieme pri 230°C cca 15 minút.
 - Horúce bagels postriekame vodou a necháme vychladnúť
 
- 20g droždie
 - 2 PL cukor kryštálový
 - 500 ml teplá voda
 - 500 g Rolls mix
 - 1 + 1/4 KL soľ
 - 5-6 PL olej
 
Ďalej potrebujeme:
- rozšľahané vajíčko
 - sezamové semienka/ľanové/mak
 
Produkty k receptu