Bezlepkové a bezmliečne lekvárové perníčky
- 350 g Universal mix Liana
- 130 g Fine mix Liana
- 140 g cukor práškový
- 70 g rastlinný tuk
- 5 PL med
- ¼ KL Sóda bikarbóna Liana
- 3 ks vajcia
Ďalej potrebujeme
- 200 g slivkový lekvár a vlašské orechy
- vajce na potretie
- Universal mix Liana na podsypanie pracovnej dosky
- V kuchynskom robote hákom vymiesime cesto zo všetkých uvedených surovín. Zabalíme do fólie a necháme v chladničke odležať 2 hodiny (môžeme nechať aj 2 dni). Pred pečením vyberieme cesto z chladničky aspoň pol hodiny a necháme ho pri izbovej teplote.
- Pracovnú dosku posypeme s Universal mix a rozdelíme cesto na 3 časti. Každú časť vyvaľkáme na hrubý plát (cca 4 mm) a vykrajujeme perníčky. Uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Na každý perníček dáme lyžičku slivkového lekváru a pritlačíme oriešok.
- Pečieme vo vyhriatej rúre pri 180°C 8 - 10 minút. Po vytiahnutí ihneď potrieme rozšľahaným vajcom.
- 350 g Universal mix Liana
- 130 g Fine mix Liana
- 140 g cukor práškový
- 70 g rastlinný tuk
- 5 PL med
- ¼ KL Sóda bikarbóna Liana
- 3 ks vajcia
Ďalej potrebujeme
- 200 g slivkový lekvár a vlašské orechy
- vajce na potretie
- Universal mix Liana na podsypanie pracovnej dosky
Produkty k receptu