Bezlepkové a bezmliečne kváskové rožteky plnené čokoládou s marcipánom
Tuhý sladký kvások
- 50 g kvások
- 50 ml voda
- 1 ČL med
- 10 g olej
- 75 g Bakery mix Liana
Cesto
- 350 g Bakery mix Liana
- 230 ml mandľové mlieko
- 60 g cukor
- 50 ml olej
- štipka soli
Na náplň
- 200 g čokoláda s marcipánom
Na potretie
- vajíčko
1. Suroviny na tuhý sladký kvások spolu zmiešame. Vznikne tuhé cesto z ktorého spravíme guľôčku. Vložíme do pohára vymasteného olejom a necháme v teple uzavreté kvasiť 6 hodín. Tuhý kvások by mal zdvojnásobiť svoj objem.
2. Celý pripravený kvások použijeme do cesta. Do kuchynského robota vložíme kvások a ostatné suroviny na cesto a dôkladne vymiešame na kompaktné cesto. Preložíme do plastovej misky, zakryjeme fóliou a necháme 4 hodiny kysnúť.
3. Následne vykysnuté cesto presunieme na pomúčenú dosku, premiesime a rozdelíme na 4 časti. Každú časť vyvaľkáme na kruh a rozdelíme na 8 rovnakých častí. Na každú osminu do širšej časti uložíme kocku čokolády s marcipánom (bez lepku a mlieka). Od širšej časti zvinieme do rožteka. Konce zahneme, aby náplň počas pečenia nevytiekla.
4. Týmto postupom pripravíme všetky rožteky. Uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Prikryjeme fóliou a necháme kysnúť ešte 1 hodinu.
5. Pred pečením potrieme rozšľahaným vajcom. Pečieme vo vyhriatej rúre pri 190°C cca 20 minút, kým nezačnú chytať hnedú farbu.
Tuhý sladký kvások
- 50 g kvások
- 50 ml voda
- 1 ČL med
- 10 g olej
- 75 g Bakery mix Liana
Cesto
- 350 g Bakery mix Liana
- 230 ml mandľové mlieko
- 60 g cukor
- 50 ml olej
- štipka soli
Na náplň
- 200 g čokoláda s marcipánom
Na potretie
- vajíčko
Produkty k receptu