Bezlepkové a bezmliečne dezerty v pohárikoch
- 1 vrecko Želatína potravinárska číra Liana
- 1 vrecko Vanilínový cukor Liana
- 50 g Puding Vanilka Liana
- 600 ml sójové mlieko
- 500 ml jahodový džús
- 250 g pomixované jahody
- 150 ml rastlinná šľahačka
- 3 PL cukor kryštálový
Ďalej potrebujeme
- 150 ml rastlinná šľahačka
- ovocie na ozdobu
- 8 ks plastový pohárik
- Do hrnca vylejeme džús, v ktorom rozmiešame vrecko Želatíny čírej a necháme 15 minút napučať. Následne pridáme roztlačené jahody, v prípade potreby pridáme cukor a zmes zohrejeme, ale nevaríme. Kým zmes vychladne, pripravíme si plastové poháriky. Položíme ich bokom do muffinovej formy a želatínu lejeme tak, aby stuhla došikma. Necháme v chladničke poriadne stuhnúť.
- V 150 ml sójového mlieka rozmiešame puding vanilka. Zvyšok mlieka privedieme do varu, pridáme kryštálový a vanilínový cukor, puding a varíme hustú kašu. Necháme vychladnúť za občasného miešania. Nalejeme na stuhnutú želatínu a necháme stuhnúť. Na záver dozdobíme vyšľahanou šľahačkou a ovocím.
- 1 vrecko Želatína potravinárska číra Liana
- 1 vrecko Vanilínový cukor Liana
- 50 g Puding Vanilka Liana
- 600 ml sójové mlieko
- 500 ml jahodový džús
- 250 g pomixované jahody
- 150 ml rastlinná šľahačka
- 3 PL cukor kryštálový
Ďalej potrebujeme
- 150 ml rastlinná šľahačka
- ovocie na ozdobu
- 8 ks plastový pohárik
Produkty k receptu