Bezlepková torta ako od cukrárky
Ingrediencie
Orechová piškóta:
5 vajec
8 PL Cake mix Liana
4 PL mleté orechy
10 PL práškový cukor
5 PL vlažná voda
Kakaová piškóta:
5 vajec
8 PL Cake mix Liana
1 PL Kakao tmavé Liana Exclusive
3 PL mleté orechy
½ KL mletá káva (dáva sa do kakaového cesta na zjemnenie)
5 PL vlažná voda
10 PL práškový cukor
Karamelová plnka:
6 PL kryštálový cukor
5 dl mlieko
1 ks Zlatý krém Liana
250 g maslo
Čokoládová plnka:
6 PL kryštálový cukor
5 dl mlieko
1 ks Puding tmavá čokoláda Liana Exclusive
250 g maslo
Postup
-
1. Žĺtky s práškovým cukrom mixujeme spolu asi 5 minút. Postupne pridáme vlažnú vodu a mixujeme ďalej cca 10 minút.
2. V miske zmiešame Cake mix s ostatnými sypkými surovinami. Urobíme tuhý sneh z bielkov do ktorého pridáme štipku soli.3. Do žĺtkovej peny pridáme Cake mix, ktorú sme si v predchádzajucom bode zmiešali s ostatnými sypkými surovinami a nakoniec zľahka vmiešame sneh.4. Dno tortovej formy vystelieme papierom na pečenie na ktorý vylejeme pripravené cesto. Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 °C 45 minút.5. Postup opakujeme aj pri druhej piškóte.6. Necháme vychladnúť. Cesto je najlepšie upiecť deň vopred pred naplnením. -
-
Postup karamelová plnka:
-
1. Skaramelizujeme cukor, zalejeme ho 4 dl mlieka a karamel necháme rozpustiť. V 1 dl mlieka vymiešame Zlatý krém a vlejeme ho do karamelového mlieka. Varíme cca 2 minúty a odstavíme. Chladíme pod pokrievkou kedy nemusíme miešať alebo voľne s občasným premiešaním. Do mixéra dáme maslo izbovej teploty a pridáme postupne vychladnutý puding a vymixujeme do jemného krému.
- Postup čokoládová plnka:
- 1. Uvaríme puding. Maslo izbovej teploty vyšľaháme a postupne zapracujeme vychladnutý puding. Vyšľaháme do jemnej plnky.
- Vychladnuté cestá rozrežeme nožom na polovicu. Zrežeme aj vrch cesta, aby sa torta neoddeľovala od plnky. Na podnos dáme kakaovú piškótu. Natrieme ju džemom. Na cesto rozotrieme kakaovú plnku a zakryjeme orechovým plátom. Orechový plát pokvapkáme sirupom, alebo kto chce môže aj rumom. Natrieme karamelovú plnku a zakryjeme opäť orechovým plátom. Natrieme kakaovú plnku a priložíme kakaové cesto aj s papierom, potom ho stiahneme a vtedy je vrch torty rovný. Zvyšnou plnkou potrieme vrch torty aj boky. Poťahovaciu hmotu vyvaľkáme na 3 mm, prehodíme na stuhnutú tortu a žehličkou uhladíme. Tortu môžeme ľubovoľne ozdobiť.
-
-