- Domov
- Chutné recepty
- Bezlepková super rýchla torta
Bezlepková super rýchla torta
Cesto
- 4 vajíčka
- 4 lyžice cukor
- 3 lyžice Cake mix Liana
- 1 lyžica Kakao tmavé Liana
- 2 lyžice vlažná voda
- 2 lyžice olej
Plnka
- 1 ks (30g) Šľahačkové potešenie Liana/šľahačka v prášku
- 150 ml mlieko
- 1 ks Vanilínový cukor Liana
- 4 lyžice práškový cukor
- 250 g jemný tvaroh
- 200 g mascarpone
Dodatky
- na potretie višňový džem alebo čerešňový džem
- cca 150 g vykôstkované višne
- na ozdobu čerstvé ovocie, čokoláda
- tortová forma s priemerom 24-26 cm
1. V kuchynskom robote vyšľaháme do hustej peny vajcia s cukrom. V miske rozmiešame Cake mix s Kakaom tmavým. K vajíčkom zmesi pridáme vlažnú vodu, olej a vyšľaháme. Vareškou vmiešame preosiatu bezlepkovú múčnu zmes Cake mix s kakaom.
2. Tortovú formu vystelieme papierom na pečenie a vylejeme cesto. Pečieme vo vyhriatej rúre pri 190°C 25 minút. Môžeme špáradlom vyskúšať či sa cesto nelepí.
3. Z upečeného korpusu stiahneme papier na pečenie.
4. V 150 ml mlieku vyšľaháme na najvyššom stupni Šľahačkové potešenie. Do vyšľahanej šľahačky pridáme tvaroh, mascarpone, Vanilínový cukor, práškový cukor a znovu prešľaháme. Podľa potreby dosladíme.
5. Vychladnutý korpus potrieme višňovým džemom, uložíme višne, natrieme plnku, zarovnáme a necháme v chladničke stuhnúť. Pred podávaním ozdobíme čokoládou a čerstvým ovocím.
Dobrý tip:
Na potretie korpusu môžeme použiť višňový džem alebo čerešňový džem podľa nášho receptu.
Cesto
- 4 vajíčka
- 4 lyžice cukor
- 3 lyžice Cake mix Liana
- 1 lyžica Kakao tmavé Liana
- 2 lyžice vlažná voda
- 2 lyžice olej
Plnka
- 1 ks (30g) Šľahačkové potešenie Liana/šľahačka v prášku
- 150 ml mlieko
- 1 ks Vanilínový cukor Liana
- 4 lyžice práškový cukor
- 250 g jemný tvaroh
- 200 g mascarpone
Dodatky
- na potretie višňový džem alebo čerešňový džem
- cca 150 g vykôstkované višne
- na ozdobu čerstvé ovocie, čokoláda
- tortová forma s priemerom 24-26 cm
Produkty k receptu