Bezlepková štrúdľová torta
Cesto
- 300 g Universal mix Liana
- 150 ml voda
- 50 ml olej
- ½ KL ocot
- štipka soli
Maková plnka
- 150 ml mlieko
- 130 g mak
- 60 g cukor trstinový
- 35 g Čokoláda 70% Liana
Tvarohová plnka
- 200 g tučný hrudkovitý tvaroh
- 60 g sušené hrozienka
- 1 PL cukor trstinový
- 1 vrecko Vanilínový cukor Liana
- 1 vajce
Jablková plnka
- 2 nastrúhané jablká
- 40 g mleté mandle
- 1 vrecko Škoricový cukor Liana
Ďalej potrebujeme
- vajce na potretie
- maslo na potieranie medzi vrstvami
- Universal mix Liana na podsypanie
- tortová forma s ø 20 cm
- Zo surovín vypracujeme v kuchynskom robote nelepivé cesto. Necháme pri izbovej teplote cca 60 minút odležať. Medzitým pripravíme plnky.
- Mak, mlieko, cukor uvaríme pár minút, pokiaľ plnka zhustne. Necháme vychladnúť a primiešame nasekanú čokoládu. Tvaroh zmiešame s cukrom, pridáme vajíčko, hrozienka a vymiešame. Očistené a na hrubo nastrúhané jablká posypeme škoricovým cukrom, pridáme mandle a zmiešame.
- Na pomúčenej pracovnej doske rozdelíme cesto na tri menšie rovnaké časti a jednu väčšiu. Väčšiu časť vyvaľkáme do veľkého kruhu, aby bolo cesto aj na bokoch tortovej formy. Dno formy vystelieme papierom na pečenie, uložíme vyvaľkané cesto a spodok potrieme rozpusteným maslom. Navrstvíme tvarohovú plnku. Z jedného menšieho cesta vyvaľkáme kruh a uložíme na tvarohovú plnku. Opäť potrieme maslom a dáme makovú plnku, zase prikryjeme cestom, potrieme maslo a rozložíme jablkovú plnku. Boky spodného najväčšieho plátu prehneme dovnútra a uložíme posledný plát cesta. Potrieme rozšľahaným vajíčkom.
- Pečieme vo vyhriatej rúre pri 180°C 30 minút zakryté. Potom dopečieme ešte 30 minút odokryté. Pred podávaním posypeme cukrom.
Cesto
- 300 g Universal mix Liana
- 150 ml voda
- 50 ml olej
- ½ KL ocot
- štipka soli
Maková plnka
- 150 ml mlieko
- 130 g mak
- 60 g cukor trstinový
- 35 g Čokoláda 70% Liana
Tvarohová plnka
- 200 g tučný hrudkovitý tvaroh
- 60 g sušené hrozienka
- 1 PL cukor trstinový
- 1 vrecko Vanilínový cukor Liana
- 1 vajce
Jablková plnka
- 2 nastrúhané jablká
- 40 g mleté mandle
- 1 vrecko Škoricový cukor Liana
Ďalej potrebujeme
- vajce na potretie
- maslo na potieranie medzi vrstvami
- Universal mix Liana na podsypanie
- tortová forma s ø 20 cm
Produkty k receptu