Bezlepková semienková tehlička

  • Chlieb s množstvom semienok vo vnútri a na povrchu.
Bezlepková semienková tehlička
  • 75
    hodnotenie
  • Trvanie
    01:20
    (h:m)
  • Porcie
    12
    (ks)

Ingrediencie

230 g Bread mix dark Liana
150 ml voda
100 ml vlažná voda (na kvások)
¼ kocky droždie
20 g orechy
10 g slnečnicové semienka
10 g sezamové semienka
10 g tekvicové semienka
10 g ľanové semienka
10 g chia semienka
1 KL cukor
1 KL soľ
 
Ďalej potrebujeme:
olivový olej na potretie chleba
bezlepkové vločky, semienka na posypanie chleba 
 

 

 

Postup

1. Pripravíme suroviny na kvások; v pohári necháme 15 minút prekvasiť vlažnú vodu, droždie a cukor.
 
2. Semienka a orechy pomelieme na väčšie kúsky, nie úplne na múku. Suroviny vložíme do kuchynského robota, pridáme nakysnutý kvások z droždia a vymiešame cesto. Preložíme do menšej silikónovej formy na chlieb a navlhčenou vareškou zarovnáme. Prikryté necháme kysnúť 60 minút.
 
3. Vykysnutý chlieb potrieme olejom a posypeme semienkami. Na dno rúry vložíme menší plech na záparu a rúru vyhrejeme na 240°C. Vložíme chlieb, do spodného plechu nalejeme 250 ml vriacej vody a pečieme 15 minút. Neskôr spodný plech vyberieme a teplotu znížime na 190°C. Dopečieme 25 minút.
 

Čo si myslíte o tomto recepte?

75
Počet hodnotení: 2
Používaním stránok prevádzkovateľa LIANA GOLIAŠ s.r.o.
súhlasíte s používaním cookies, pomocou ktorých vylepšujeme naše služby.
Viac informácií.