Bezlepková semienková tehlička
- 230 g Bread mix dark Liana
- 150 ml voda
- 100 ml vlažná voda (na kvások)
- ¼ kocky droždie
- 20 g orechy
- 10 g slnečnicové semienka
- 10 g sezamové semienka
- 10 g tekvicové semienka
- 10 g ľanové semienka
- 10 g chia semienka
- 1 KL cukor
- 1 KL soľ
Ďalej potrebujeme
- olivový olej na potretie chleba
- bezlepkové vločky, semienka na posypanie chleba
- Pripravíme suroviny na kvások; v pohári necháme 15 minút prekvasiť vlažnú vodu, droždie a cukor.
- Semienka a orechy pomelieme na väčšie kúsky, nie úplne na múku. Suroviny vložíme do kuchynského robota, pridáme nakysnutý kvások z droždia a vymiešame cesto. Preložíme do menšej silikónovej formy na chlieb a navlhčenou vareškou zarovnáme. Prikryté necháme kysnúť 60 minút.
- Vykysnutý chlieb potrieme olejom a posypeme semienkami. Na dno rúry vložíme menší plech na záparu a rúru vyhrejeme na 240°C. Vložíme chlieb, do spodného plechu nalejeme 250 ml vriacej vody a pečieme 15 minút. Neskôr spodný plech vyberieme a teplotu znížime na 190°C. Dopečieme 25 minút.
- 230 g Bread mix dark Liana
- 150 ml voda
- 100 ml vlažná voda (na kvások)
- ¼ kocky droždie
- 20 g orechy
- 10 g slnečnicové semienka
- 10 g sezamové semienka
- 10 g tekvicové semienka
- 10 g ľanové semienka
- 10 g chia semienka
- 1 KL cukor
- 1 KL soľ
Ďalej potrebujeme
- olivový olej na potretie chleba
- bezlepkové vločky, semienka na posypanie chleba
Produkty k receptu