Bezlepková marlenka bez vaľkania

  • Komplikovaná marlenka v jednoduchej príprave a dokonca BEZ LEPKU.
pre recept na Marlenku bez vaľkania kliknite sem.
Bezlepková marlenka bez vaľkania
  • 100
    hodnotenie
  • Trvanie
    -
    (h:m)
  • Porcie
    -
    (ks)

Ingrediencie

100 g Cake mix Liana
350 g Universal mix Liana
250 g rastlinný tuk
250 g cukor kryštálový
3 ks vajce
2 menšie PL med
1 KL Sóda bikarbóna Liana
 
Plnka:
800 ml mlieko
250 g rastlinný tuk na plnky/maslo
2 vrecká Zlatý krém Liana
20-40g Vanilínový cukor Liana
400 g sladené kondenzované mlieko skaramelizované
 
Ďalej potrebujeme:
čokoládu
posekané orechy

Postup

1. V miske nad parou roztopíme rastlinný tuk, cukor a med. Pridáme preosiatu Cake mix a Universal mix. Na záver vmiešame vajíčka a sódu bikarbónu.
 
2. Rozotierame na plech vystlaný papierom na pečenie. Cesto rozdelíme tak, aby vyšlo na 3-4 plechy. Pečieme pri 175°C 7-8 minút.
 
3. Z mlieka a Zlatých krémov uvaríme hustý puding. Posypeme vanilínovým cukrom a necháme vychladnúť.
 
4. Zmäknutý rastlinný tuk alebo maslo vyšľaháme so sladeným skaramelizovaným kondenzovaným mliekom a postupne prišľaháme do vychladnutého pudingu.
 
5. Z každého platu orežeme nerovné okraje a natrieme plnku. Zvyšnou plnkou natrieme povrch marlenky a posypeme rozdrvenými okrajkami. Môžeme posypať sekanými orechami a zľahka poliať čokoládou.

Produkty k receptu

Čo si myslíte o tomto recepte?

100
Počet hodnotení: 1
Používaním stránok prevádzkovateľa LIANA GOLIAŠ s.r.o.
súhlasíte s používaním cookies, pomocou ktorých vylepšujeme naše služby.
Viac informácií.