- Domov
- Chutné recepty
- Bezlepková marlenka bez vaľkania
Bezlepková marlenka bez vaľkania
Komplikovaná marlenka v jednoduchej príprave a dokonca BEZ LEPKU.
Ingrediencie
Tovar do košíka
Vytlačiť recept
Zdieľať na facebooku
- 100 g Cake mix Liana
- 350 g Universal mix Liana
- 250 g rastlinný tuk
- 250 g cukor kryštálový
- 3 ks vajce
- 2 menšie PL med
- 1 KL Sóda bikarbóna Liana
Plnka
- 800 ml mlieko
- 250 g rastlinný tuk na plnky/maslo
- 2 vrecká Zlatý krém Liana
- 20-40g Vanilínový cukor Liana
- 400 g sladené kondenzované mlieko skaramelizované
Ďalej potrebujeme
- Čokoláda Liana 70%
- rastlinný tuk
- posekané orechy
- V miske nad parou roztopíme rastlinný tuk, cukor a med. Pridáme preosiatu Cake mix a Universal mix. Na záver vmiešame vajíčka a sódu bikarbónu.
- Rozotierame na plech vystlaný papierom na pečenie. Cesto rozdelíme tak, aby vyšlo na 3-4 plechy. Pečieme pri 175°C 7-8 minút.
- Z mlieka a Zlatých krémov uvaríme hustý puding. Posypeme vanilínovým cukrom a necháme vychladnúť.
- Zmäknutý rastlinný tuk alebo maslo vyšľaháme so sladeným skaramelizovaným kondenzovaným mliekom a postupne prišľaháme do vychladnutého pudingu.
- Z každého plátu orežeme nerovné okraje a natrieme plnku. Zvyšnou plnkou natrieme povrch marlenky a posypeme rozdrvenými okrajkami. Môžeme posypať sekanými orechami a zľahka poliať čokoládovou polevou.
Pridať hodnotenie
Ingrediencie
Tovar do košíka
Vytlačiť recept
Zdieľať na facebooku
- 100 g Cake mix Liana
- 350 g Universal mix Liana
- 250 g rastlinný tuk
- 250 g cukor kryštálový
- 3 ks vajce
- 2 menšie PL med
- 1 KL Sóda bikarbóna Liana
Plnka
- 800 ml mlieko
- 250 g rastlinný tuk na plnky/maslo
- 2 vrecká Zlatý krém Liana
- 20-40g Vanilínový cukor Liana
- 400 g sladené kondenzované mlieko skaramelizované
Ďalej potrebujeme
- Čokoláda Liana 70%
- rastlinný tuk
- posekané orechy
Produkty k receptu