Bezlepková kvásková pizza
1. deň
- 100 g Bakery mix Liana
- 100 g Bread mix white Liana
- 1 lyžica kvások
- 300 g vlažná voda
2. deň
- 300 g Bakery mix Liana
- 1 čl soľ
- 2 PL olivový olej
- 150 g vlažná voda
Na obloženie
- pasírované paradajky, cesnak, olivový olej, korenie na pizzu, syr, šunka, saláma, kukurica, olivy........
1. Suroviny z 1.dňa zmiešame v miske a necháme kysnúť prikryté cca 12 hodín.
2. Po vykysnutí pridáme suroviny z 2.dňa a v kuchynskom robote krátko premiešame. Vysypeme na pomúčenú podložku a vymiesime.
3. Urobíme bochník, pomúčime zo všetkých strán, uložíme do misky a necháme 3-4 hodiny kysnúť.
4. Vykysnuté cesto rozdelíme na 4 časti a každú vyvaľkáme na tenko. Preložíme na vymastený plech alebo cesto môžeme iba roztlačiť do požadovaného tvaru rukami na plechu. Necháme 60 minút podkysnúť.
5. V miske zmiešame pasírované paradajky, pretlačený cesnak, trochu olivového oleja a korenie na pizzu. Cesto potrieme pripravenou zmesou.
6. Posypeme syrom, uložíme šunku, salámu, kukuricu, vajíčko, feferón, klobásu ....
7. Pečieme vo vyhriatej rúre pri 200°C cca 20-25 minút (kým neuvidíme, že sú okraje chrumkavé). Pár minút pred dopečením môžeme posypať ešte raz syrom a oreganom.
1. deň
- 100 g Bakery mix Liana
- 100 g Bread mix white Liana
- 1 lyžica kvások
- 300 g vlažná voda
2. deň
- 300 g Bakery mix Liana
- 1 čl soľ
- 2 PL olivový olej
- 150 g vlažná voda
Na obloženie
- pasírované paradajky, cesnak, olivový olej, korenie na pizzu, syr, šunka, saláma, kukurica, olivy........
Produkty k receptu