Bezlepková knedľa

  • Domáca kysnutá knedľa nenahradí tú z obchodu.
pre recept na Bezlepkovú parenú knedľu z Bread mix white kliknite sem.
Bezlepková knedľa
  • 88
    hodnotenie
  • Trvanie
    -
    (h:m)
  • Porcie
    -
    (ks)

Ingrediencie

Cesto:
500 g Bakery mix Liana
2 vajcia
1 ČK soľ
30 g droždie
2 PL olej
1 KL cukor na kvások
400 ml vlažná voda
1 bezlepkový rožok
 
Ďalej potrebujeme:
olej na potretie

 

 

 

 

Postup

1.     Do 400 ml vlažnej vody pridáme cukor, droždie a urobíme kvások. Necháme ho 10 minút vykysnúť.
 
2.    Bezlepkový rožok nakrájame na kocky. Do misky dáme Bakery mix, soľ, olej, vajíčka a nakoniec vylejeme kvások. Cesto dobre vypracujeme mixérom cca 3 minúty a len ručne domiešame pokrájaný rožok. Cesto zakryjeme fóliou a necháme kysnúť 45 minút.
 
3.     Rozdelíme ho na 4 časti. Pracovnú dosku potrieme olejom a vytvarujeme 4 oválne knedle. 10 minút ich ešte necháme podkysnúť. Vykysnuté knedle paríme zakryté 25 minút.
 
4.     Hotové vyberieme na tanier a potrieme olejom.
 
Dobrý tip:
Ak nám zostane, knedľu uložíme do mrazáka a 2h pred použitím ju necháme rozmraziť.

 

Produkty k receptu

Čo si myslíte o tomto recepte?

88
Počet hodnotení: 4
Používaním stránok prevádzkovateľa LIANA GOLIAŠ s.r.o.
súhlasíte s používaním cookies, pomocou ktorých vylepšujeme naše služby.
Viac informácií.