Bezlepková knedľa
Cesto
- 500 g Bakery mix Liana
- 2 vajcia
- 1 ČK soľ
- 30 g droždie
- 2 PL olej
- 1 KL cukor na kvások
- 400 ml vlažná voda
- 1 bezlepkový rožok
Ďalej potrebujeme
- olej na potretie
1. Do 400 ml vlažnej vody pridáme cukor, droždie a urobíme kvások. Necháme ho 10 minút vykysnúť.
2. Bezlepkový rožok nakrájame na kocky. Do misky dáme Bakery mix, soľ, olej, vajíčka a nakoniec vylejeme kvások. Cesto dobre vypracujeme mixérom cca 3 minúty a len ručne domiešame pokrájaný rožok. Cesto zakryjeme fóliou a necháme kysnúť 45 minút.
3. Rozdelíme ho na 4 časti. Pracovnú dosku potrieme olejom a vytvarujeme 4 oválne knedle. 10 minút ich ešte necháme podkysnúť. Vykysnuté knedle paríme zakryté 25 minút.
4. Hotové vyberieme na tanier a potrieme olejom.
Dobrý tip:
Ak nám zostane, knedľu uložíme do mrazáka a 2h pred použitím ju necháme rozmraziť.
Cesto
- 500 g Bakery mix Liana
- 2 vajcia
- 1 ČK soľ
- 30 g droždie
- 2 PL olej
- 1 KL cukor na kvások
- 400 ml vlažná voda
- 1 bezlepkový rožok
Ďalej potrebujeme
- olej na potretie
Produkty k receptu