Bezlepková domáca nádievka
- 50 ml mlieko
- 500 g kuracie pečienky
- 5-7 ks domáce bezlepkové pečivo
- 5-6 ks vajcia
- 2 ks cibuľa
- 3 strúčiky cesnaku
Ďalej potrebujeme
- olej na opečenie
- soľ, mleté čierne korenie, červená paprika, petržlenová vňať na dochutenie
- Domáce pečivo, najlepšie 1-2 dni staré, pokrájame na kocky. Na oleji opražíme nakrájanú cibuľu, pridáme nakrájané kuracie pečienky a opečieme 10 minút. Necháme vychladnúť.
- Na nakrájané pečivo pretlačíme cesnak, osolíme a okoreníme, pridáme červenú papriku, petržlenovú vňať a vysypeme upražené kuracie pečienky aj s olejom. Pridáme vajcia a trochu mlieka. Poriadne rozmiešame a rozdelíme na 2 časti.
- Každú časť vložíme do pevného vrecka a vytvarujeme valec. Poriadne postláčame, aby hmota držala v kope. Vrecko uzavrieme a omotáme ešte potravinovú fóliu, aby sa do vnútra nedostala voda.
- Vo väčšom hrnci necháme zovrieť vodu. Vložíme nádievku a varíme 20 minút. Po vytiahnutí necháme vychladnúť vo vrecku. Potom odbalíme a nakrájame na plátky. Podávame k pečenej husi, kačke, kurčaťu spolu s ryžou.
Dobrý tip:
Recepty na domáce bezlepkové pečivo nájdete tu.
- 50 ml mlieko
- 500 g kuracie pečienky
- 5-7 ks domáce bezlepkové pečivo
- 5-6 ks vajcia
- 2 ks cibuľa
- 3 strúčiky cesnaku
Ďalej potrebujeme
- olej na opečenie
- soľ, mleté čierne korenie, červená paprika, petržlenová vňať na dochutenie