Bezlepková čokoládová roláda
- 6 PL Cake mix Liana
- 1 vrecko Puding tmavá čokoláda Liana
- 6 PL cukor práškový
- 6 ks vajce
- 600 ml mandľové mlieko
- 150 g rastlinné maslo
- 100 g čokoláda bez lepku a mlieka
- 4 PL ríbezľový alebo malinový džem
- 3 PL cukor
- Bielky vymiešame do peny, pridáme cukor a vyšľahame do tuha. Do tuhého snehu postupne zašľaháme žĺtky a nakoniec ručne vmiešame múku. Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme vo vyhriatej rúre na 180°C 12-15 minút. Ihneď po dopečení zmotáme do vlhkej utierky a necháme vychladnúť.
- V 150 ml mlieka rozmiešame puding. Zvyšné mlieko, cukor a nalámanú čokoládu privedieme do varu, pridáme pripravený puding a uvaríme hustú kašu. Do horúcej kaše vmiešame maslo a necháme za občasného miešania vychladnúť. Pred použitím je najvhodnejšie nechať krém schladiť cez noc v chladničke a následne ho vyšlahať.
- Roládu natrieme džemom, cca ⅔ čokoládového krému, zrolujeme a vrch rolády potrieme zvyšným krémom. Necháme stuhnúť.
- 6 PL Cake mix Liana
- 1 vrecko Puding tmavá čokoláda Liana
- 6 PL cukor práškový
- 6 ks vajce
- 600 ml mandľové mlieko
- 150 g rastlinné maslo
- 100 g čokoláda bez lepku a mlieka
- 4 PL ríbezľový alebo malinový džem
- 3 PL cukor
Produkty k receptu