Bezlepková a bezmliečna žemľovka
- 700 ml rastlinné mlieko (ryžové, sójové, orieškové)
- 6 ks pečivo (žemle, rožky, briošky, toustový chlieb) - recepty nájdete na našej stránke www.lianasro.sk
- 4 ks väčšie jablká
- 4 PL cukor
- 3 ks vajcia
- 2 vrecká Vanilínový cukor Liana
- 1 vrecko Škoricový cukor Liana
- ½ vrecka Puding VANILKA Liana
- trochu vody
- štipka soli
- rastlinné maslo na vymastenie plechu
- Uvaríme hustý puding zo 400 ml rastlinného mlieka, 2 PL cukru, pudingového prášku a 1 vrecka Vanilínového cukru. Medzitým kým nám puding vychladne, očistíme a nastrúhame na hrubšom strúhadle jablká.
- Pečivo nakrájame na menšie kúsky. V miske zmiešame zvyšné mlieko (300 ml), žĺtky, 1 vrecko Vanilínového cukru. Pečivo namáčame v tejto zmesi a uložíme na plech alebo do zapekacej misy vymastenej rastlinným maslom tak, aby bolo dno celé zakryté. Vylejeme puding, uložíme nastrúhané jablká, posypeme škoricový cukor a uložíme ďalšiu vrstvu namáčaného pečiva. Ak ostalo trochu mlieka, v ktorom sme máčali pečivo, polejeme ním vrch žemľovky a dáme piecť do vyhriatej rúry na 190°C cca 25 minút.
- Z bielkov, štipky soli, 2 PL cukru a trochu vody (cca 3 PL) vyšľaháme tuhý sneh. Natrieme na žemľovku a pečieme 5 minút, kým povrch nemá zlatistú kôrku.
- 700 ml rastlinné mlieko (ryžové, sójové, orieškové)
- 6 ks pečivo (žemle, rožky, briošky, toustový chlieb) - recepty nájdete na našej stránke www.lianasro.sk
- 4 ks väčšie jablká
- 4 PL cukor
- 3 ks vajcia
- 2 vrecká Vanilínový cukor Liana
- 1 vrecko Škoricový cukor Liana
- ½ vrecka Puding VANILKA Liana
- trochu vody
- štipka soli
- rastlinné maslo na vymastenie plechu
Produkty k receptu