Bezlepková a bezmliečna žemľovka

Bezlepková a bezmliečna žemľovka

Trvanie: 00:45 (h:m) Porcie: 5 (ks)
Sladký nákyp najčastejšie pripravovaný z jabĺk, v bezlepkovej a bezmliečnej verzii s vanilkovým pudingom.
Ingrediencie
  • 700 ml rastlinné mlieko (ryžové, sójové, orieškové)
  • 6 ks pečivo (žemle, rožky, briošky, toustový chlieb) - recepty nájdete na našej stránke www.lianasro.sk
  • 4 ks väčšie jablká
  • 4 PL cukor
  • 3 ks vajcia
  • 2 vrecká Vanilínový cukor Liana
  • 1 vrecko Škoricový cukor Liana
  • ½ vrecka Puding VANILKA Liana
  • trochu vody
  • štipka soli
  • rastlinné maslo na vymastenie plechu
Tovar do košíka Vytlačiť recept Zdieľať na facebooku
  1. Uvaríme hustý puding zo 400 ml rastlinného mlieka, 2 PL cukru, pudingového prášku a 1 vrecka Vanilínového cukru. Medzitým kým nám puding vychladne, očistíme a nastrúhame na hrubšom strúhadle jablká.
  2. Pečivo nakrájame na menšie kúsky. V miske zmiešame zvyšné mlieko (300 ml), žĺtky, 1 vrecko Vanilínového cukru. Pečivo namáčame v tejto zmesi a uložíme na plech alebo do zapekacej misy vymastenej rastlinným maslom tak, aby bolo dno celé zakryté. Vylejeme puding, uložíme nastrúhané jablká, posypeme škoricový cukor a uložíme ďalšiu vrstvu namáčaného pečiva. Ak ostalo trochu mlieka, v ktorom sme máčali pečivo, polejeme ním vrch žemľovky a dáme piecť do vyhriatej rúry na 190°C cca 25 minút.
  3. Z bielkov, štipky soli, 2 PL cukru a trochu vody (cca 3 PL) vyšľaháme tuhý sneh. Natrieme na žemľovku a pečieme 5 minút, kým povrch nemá zlatistú kôrku.
Pridať hodnotenie
* * *
Ingrediencie
  • 700 ml rastlinné mlieko (ryžové, sójové, orieškové)
  • 6 ks pečivo (žemle, rožky, briošky, toustový chlieb) - recepty nájdete na našej stránke www.lianasro.sk
  • 4 ks väčšie jablká
  • 4 PL cukor
  • 3 ks vajcia
  • 2 vrecká Vanilínový cukor Liana
  • 1 vrecko Škoricový cukor Liana
  • ½ vrecka Puding VANILKA Liana
  • trochu vody
  • štipka soli
  • rastlinné maslo na vymastenie plechu
Tovar do košíka Vytlačiť recept Zdieľať na facebooku

Produkty k receptu
Newsletter

Máte záujem vedieť ako prvý o našich akciách, novinkách a receptoch?

Táto webová lokalita používa súbory cookie na zlepšenie používateľskej skúsenosti. Používaním našej webovej lokality vyjadrujete súhlas s používaním všetkých súborov cookie v súlade s našimi zásadami používania súborov cookie. Prečítať viac

Súbory cookie sú malé textové súbory, ktoré do vášho počítača umiestňujú vami navštívené webové lokality. Webové lokality používajú súbory cookie na uľahčenie efektívnej navigácie a vykonania určitých funkcií používateľom. Súbory cookie, ktoré sú potrebné na správne fungovanie webovej lokality, možno nastaviť bez vášho súhlasu. Všetky ostatné súbory cookie musia byť pred nastavením v prehliadači schválené. Svoj súhlas s používaním súborov cookie môžete kedykoľvek zmeniť na tejto stránke.


Prijať nevyhnutné