Bábovka s vaječným likérom
Ingrediencie
125 g hladká múka
3 vrecká Zlatý krém Liana
1 vrecko Kypriaci prášok do pečiva Liana
2 vrecká Vanilínový cukor Liana
1 PL Kakao tmavé Liana
200 g cukor práškový
250 ml olej
250 ml vaječný likér
5 vajec
Postup
1. Múku, Zlatý krém, Kypriaci prášok do pečiva, práškový a Vanilínový cukor premiešame v miske. Pridáme tekuté suroviny - vajcia, olej, vaječný likér a všetko spolu dobre vyšľaháme. Oddelíme 1/3 cesta a pridáme Kakao tmavé.
2. Cesto postupne nalievame do vymastenej a múkou vysypanej formy na bábovku. Najprv nalejeme väčšiu časť svetlého cesta, potom kakaové cesto a nakoniec opäť svetlé cesto.
3. Pečieme vo vyhriatej rúre pri 180°C 5 - 10 minút. Potom teplotu znížime na 165°C a dopečieme 50 minút. Hotovú upečenú bábovku posypeme práškovým cukrom.
Dobrý tip:
Bezlepkovú verziu receptu pripravíme zámenou hladkej múky za 125 g Cake mix Liana a vynecháme Kypriaci prášok do pečiva Liana.