Bábovka s vaječným likérom

  • Na raňajky s džemom a kakaom, po obede ako dezert. Všetci ju máme radi na akýkoľvek spôsob :)
pre recept na Jogurtovú bábovku s tvarohom a ovocím kliknite sem.
Bábovka s vaječným likérom
  • 84
    hodnotenie
  • Trvanie
    00:60
    (h:m)
  • Porcie
    12
    (ks)

Ingrediencie

125 g hladká múka
3 vrecká Zlatý krém Liana
1 vrecko Kypriaci prášok do pečiva Liana
2 vrecká Vanilínový cukor Liana
1 PL Kakao tmavé Liana 
200 g cukor práškový
250 ml olej
250 ml vaječný likér
5 vajec
 
 

Postup

1. Múku, Zlatý krém, Kypriaci prášok do pečiva, práškový a Vanilínový cukor premiešame v miske. Pridáme tekuté suroviny - vajcia,  olej, vaječný likér a všetko spolu dobre vyšľaháme. Oddelíme 1/3 cesta a pridáme Kakao tmavé.
 
2. Cesto postupne nalievame do vymastenej a múkou vysypanej formy na bábovku. Najprv nalejeme väčšiu časť svetlého cesta, potom kakaové cesto a nakoniec opäť svetlé cesto.
 
3. Pečieme vo vyhriatej rúre pri 180°C 5 - 10 minút. Potom teplotu znížime na 165°C a dopečieme 50 minút. Hotovú upečenú bábovku posypeme práškovým cukrom.
 
Dobrý tip:
Bezlepkovú verziu receptu pripravíme zámenou hladkej múky za 125 g Cake mix Liana a vynecháme Kypriaci prášok do pečiva Liana.

Produkty k receptu

Čo si myslíte o tomto recepte?

84
Počet hodnotení: 2
Používaním stránok prevádzkovateľa Imrich Goliaš - LIANA-GOLF
súhlasíte s používaním cookies, pomocou ktorých vylepšujeme naše služby.
Viac informácií.