Pavlova torta
play

Pavlova torta

Krásne biela Pavlova torta, ktorá sa podarí naozaj každému.

Bez lepku Pre recept na Mini Pavlovky a pusinky

Ingredients
  • 8 ks bielok
  • 480 g cukor kryštálový
  • 200 g cukor práškový
Mascarpone krém
  • 300 ml mlieko
  • 2 vrecká (60g) Šľahačkové potešenie/šľahačka v prášku
  • 250 g mascarpone
  • cukor práškový podľa chuti
Ďalej potrebujeme
  • džem podľa chuti
  • ovocie
  • cukrárske posypy
  • jedlé sušené kvety
  • Z uvedeného množstva vznikne 1 pavlova rustikálna torta s priemerom 22 cm a 12 ks mini pavloviek.
Print recipe Share on Facebook
  1. Bielky s kryštálovým cukrom ručne metličkou miešame nad parou asi 10 minút, kým sa cukor nerozpustí. Vyskúšame medzi prstami, či je cukor úplne rozpustený.
  2. Keď je cukor rozpustený, šľaháme mixérom na vysokých otáčkach. Ak sneh uz dostatočne tuhne, prisypeme práškový cukor a dôkladne prešľaháme. Sneh je dokonale vyšľahaný, ak po vytiahnutí metličky dobre drží tvar a je lesklý.
  3. Sneh nanesieme na plech vystlaný papierom na pečenie to tvaru rustikálnej torty tak, aby v jej strede vznikol kráter, alebo ho rozdelíme na polovicu a vytvoríme jednotlivé pláty pavlovej torty. Zo zvyšného snehu môžeme pripraviť mini pavlovky alebo pusinky. Rustikálnu Pavlovu tortu sušíme teplovzdušne 10 minút na 110°C, tak teplotu znížime na 75-80°C a sušíme ďalších 2,5-3 hodiny. Ak pripravujeme pláty Pavlovej torty, sušíme teplovzdušne 10 minút na 110°C, po znížení teploty na 75-80°C sušíme ešte 2 hodiny.
  4. Mascarpone krém pripravíme vyšľahaním Šľahačkového potešenia s mliekom. Pridáme mascarpone, cukor podľa chuti a spoločne prešľaháme.
  5. Usušený, vychladnutý korpus prenesieme na podložku, na ktorej budeme Pavlovu tortu servírovať. Kráter natrieme džemom podľa chuti, poukladáme naň ovocie a nanesieme krém. Pavlovu tortu ozdobíme podľa vlastnej fantázie ovocím, čokoládou alebo cukrárskymi posypmi.

Dobrý tip:
Ak snehové pečivo chceme mať krásne biele, nikdy neurýchľujeme sušenie zvýšením teploty

Pridať hodnotenie
* * *
Ingredients
  • 8 ks bielok
  • 480 g cukor kryštálový
  • 200 g cukor práškový
Mascarpone krém
  • 300 ml mlieko
  • 2 vrecká (60g) Šľahačkové potešenie/šľahačka v prášku
  • 250 g mascarpone
  • cukor práškový podľa chuti
Ďalej potrebujeme
  • džem podľa chuti
  • ovocie
  • cukrárske posypy
  • jedlé sušené kvety
  • Z uvedeného množstva vznikne 1 pavlova rustikálna torta s priemerom 22 cm a 12 ks mini pavloviek.
Print recipe Share on Facebook

Products to recipe
Newsletter

Are you interested in being the first to know about our promotions, news and recipes?

Táto webová lokalita používa súbory cookie na zlepšenie používateľskej skúsenosti. Používaním našej webovej lokality vyjadrujete súhlas s používaním všetkých súborov cookie v súlade s našimi zásadami používania súborov cookie. Prečítať viac

Súbory cookie sú malé textové súbory, ktoré do vášho počítača umiestňujú vami navštívené webové lokality. Webové lokality používajú súbory cookie na uľahčenie efektívnej navigácie a vykonania určitých funkcií používateľom. Súbory cookie, ktoré sú potrebné na správne fungovanie webovej lokality, možno nastaviť bez vášho súhlasu. Všetky ostatné súbory cookie musia byť pred nastavením v prehliadači schválené. Svoj súhlas s používaním súborov cookie môžete kedykoľvek zmeniť na tejto stránke.


Prijať nevyhnutné