Bezlepková štrúdľa jablková  z lístkovo-pľundrového cesta

Bezlepková štrúdľa jablková z lístkovo-pľundrového cesta

Duration: 02:00 (h:m) Portions: 30 (pcs)
Lístkovo - pľundrové cesto a jeho rôzne variácie... tentoraz sme naplnili jablkami

Bez lepku pre recept na Bezlepkovú jablkovú štrúdľu

Ingredients
  • 250 ml mlieko/voda
  • 50 g cukor
  • 15 g droždie
  • 300 g Bakery mix Liana
  • 250 g maslo
  • 1 vajce na potretie
Plnka
Tovar do košíka Print recipe Share on Facebook

Zmiešame teplé mlieko/vodu s cukrom a droždím a necháme vykvasiť. Do misky dáme zmes Bakery mix, pripravený kvások, 30 g masla a ideálne za pomoci kuchynského robota s hnetacou metličkou vypracujeme jemné a hladké cesto. Cesto zabalíme do potravinovej fólie a dáme do mrazničky na 30 minút.

Následne ho na podložke pomúčenej zmesou Bakery mix rozvaľkáme a do stredu nastrúhame 220 g tuhého masla do tvaru štvorca tak, aby nám okraje zostali prázdne. Následne maslo z každej strany zakryjeme cestom, rozvaľkáme a znova poprekladáme všetky štyri strany do štvorca. Zabalíme, dáme do mrazničky na cca 15 minút. Opäť prevaľkáme a poprekladáme do štvorca , zopakujeme to ešte 2-3 krát.

Nakoniec cesto rozdelíme na 2-3 časti, rozvaľkáme do oblžníka. Naplníme jablkami, posypeme škoricovým cukrom a zvinieme do závinu. Uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie, prikryjeme fóliou a necháme cca 30 minút podkysnúť. Pred pečením potrieme rozšľahaným vajíčkom a dáme do rúry pri teplote 180° - 200°C na 15-20 minút upiecť do zlatista. Necháme vychladnúť.

Z uvedenej dávky pripravíme asi 2-3 strúdle.

Dobrý tip:
S cestom sa pracuje vynikajúco, nelepí sa, netrhá a môžete ho použiť na rôzne variácie ako štrúdle, lístkové šatôčky, croissanty. Po upečení je chrumkavé a lahodné.

Pridať hodnotenie
* * *
Ingredients
  • 250 ml mlieko/voda
  • 50 g cukor
  • 15 g droždie
  • 300 g Bakery mix Liana
  • 250 g maslo
  • 1 vajce na potretie
Plnka
Tovar do košíka Print recipe Share on Facebook

Products to recipe
Newsletter

Are you interested in being the first to know about our promotions, news and recipes?

Táto webová lokalita používa súbory cookie na zlepšenie používateľskej skúsenosti. Používaním našej webovej lokality vyjadrujete súhlas s používaním všetkých súborov cookie v súlade s našimi zásadami používania súborov cookie. Prečítať viac

Súbory cookie sú malé textové súbory, ktoré do vášho počítača umiestňujú vami navštívené webové lokality. Webové lokality používajú súbory cookie na uľahčenie efektívnej navigácie a vykonania určitých funkcií používateľom. Súbory cookie, ktoré sú potrebné na správne fungovanie webovej lokality, možno nastaviť bez vášho súhlasu. Všetky ostatné súbory cookie musia byť pred nastavením v prehliadači schválené. Svoj súhlas s používaním súborov cookie môžete kedykoľvek zmeniť na tejto stránke.


Prijať nevyhnutné