Zmrzlinky

  • Pri tomto recepte sa spomienky vracajú naspäť do detstva, kde zmrzlinky nesmeli chýbať na svadobných či vianočných stoloch.
Zmrzlinky
  • 67
    hodnotenie
  • Trvanie
    -
    (h:m)
  • Porcie
    30
    (ks)

Ingrediencie

1 balenie tortových oblátok
 
Plnka:
600 ml mlieko
250 g rastlinný tuk na plnky
2 vrecká Zlatý krém Liana
2 vrecká Vanilínový cukor Liana
1 balenie sladené kondenzované mlieko skaramelizované
 
Poleva:
150 g Čokoláda 45% Liana
70 g rastlinný tuk na polevy 
 

Postup

1. Tortové oblátky pokrájame na štvorce 10 x 10 cm. Vodu v hrnci privedieme k varu a uložíme naň sitko alebo utierku. Jednotlivé štvorce krátko naparíme 1 - 2 minúty pod pokrievkou. Rýchlo po jednom stáčame do zmrzlinky. Pracujeme rýchlo, pretože veľmi rýchlo vychladnú a potom sa lámu. Ideálne je, ak 1 osoba odkrýva pokrievku a druhá osoba stáča.
 
2. Z mlieka, Vanilínových cukrov a Zlatých krémov uvaríme puding. Zmäknutý rastlinný tuk na plnky s kondenzovaným karamelovým mliekom vyšľaháme do peny a postupne po lyžiciach prišľahávame vychladnutý puding. Necháme stuhnúť a naplníme zmrzlinky.
 
3. Čokoládu s rastlinným tukom roztopíme v mikrovlnnej rúre alebo nad parou a zmrzlinky po zatuhnutí ponoríme do polevy.
 
Dobrý tip:
Bezlepkovú verziu pripravíme z bezlepkových tortových oblátok.
 

Čo si myslíte o tomto recepte?

67
Počet hodnotení: 3
Používaním stránok prevádzkovateľa Imrich Goliaš - LIANA-GOLF
súhlasíte s používaním cookies, pomocou ktorých vylepšujeme naše služby.
Viac informácií.