Zmrzlinky
Ingrediencie
1 balenie tortových oblátok
Plnka:
600 ml mlieko
250 g rastlinný tuk na plnky
2 vrecká Zlatý krém Liana
2 vrecká Vanilínový cukor Liana
1 balenie sladené kondenzované mlieko skaramelizované
Poleva:
150 g Čokoláda 45% Liana
70 g rastlinný tuk na polevy
Postup
1. Tortové oblátky pokrájame na štvorce 10 x 10 cm. Vodu v hrnci privedieme k varu a uložíme naň sitko alebo utierku. Jednotlivé štvorce krátko naparíme 1 - 2 minúty pod pokrievkou. Rýchlo po jednom stáčame do zmrzlinky. Pracujeme rýchlo, pretože veľmi rýchlo vychladnú a potom sa lámu. Ideálne je, ak 1 osoba odkrýva pokrievku a druhá osoba stáča.
2. Z mlieka, Vanilínových cukrov a Zlatých krémov uvaríme puding. Zmäknutý rastlinný tuk na plnky s kondenzovaným karamelovým mliekom vyšľaháme do peny a postupne po lyžiciach prišľahávame vychladnutý puding. Necháme stuhnúť a naplníme zmrzlinky.
3. Čokoládu s rastlinným tukom roztopíme v mikrovlnnej rúre alebo nad parou a zmrzlinky po zatuhnutí ponoríme do polevy.
Dobrý tip:
Bezlepkovú verziu pripravíme z bezlepkových tortových oblátok.