Vaječná roláda
- 1 sterilizovaná zeleninová zmes (mrkva, hrášok, kapia, uhorka)
- 1 majonéza (200 ml)
- 100 g mäkká saláma
- 1 vrecko Želatína číra Liana
- 5 vajec uvarených natvrdo
- nálev zo sterilizovanej zeleniny + voda
Ďalej potrebujeme
- ocot, cukor, soľ na dochutenie
- Želatínu číru necháme napučať na cca 10 minút do 150 ml nálevu s vodou. Po napučaní mierne zohrejeme do rozpustenia želatíny.
- Vajcia a salámu nakrájame na kocky. Pridáme sterilizovanú zeleninu bez nálevu, majonézu a rozpustenú želatínu. Všetko dobre premiešame. Podľa chuti môžeme ochutiť soľou, octom, cukrom.
- Nalejeme do formy na srnčí chrbát vystlanú potravinovou fóliou. Necháme v chladničke stuhnúť najlepšie cez noc.
- Stuhnutú roládu preklopíme na podložku, pokrájame a podávame.
Dobrý tip:
Táto verzia receptu je zároveň bezlepková.
- 1 sterilizovaná zeleninová zmes (mrkva, hrášok, kapia, uhorka)
- 1 majonéza (200 ml)
- 100 g mäkká saláma
- 1 vrecko Želatína číra Liana
- 5 vajec uvarených natvrdo
- nálev zo sterilizovanej zeleniny + voda
Ďalej potrebujeme
- ocot, cukor, soľ na dochutenie
Produkty k receptu