Torta s vanilkovým krémom a jahodovou šľahačkou

  • Žiadna oslava za nezaobíde bez torty, zaručujeme vám, že táto torta sa stane hviezdou tej vašej.
Pre recept na Torta s ľahkou penou a mramorovou zrkadlovou polevou kliknite sem.
Torta s vanilkovým krémom a jahodovou šľahačkou
  • 0
    hodnotenie
  • Trvanie
    -
    (h:m)
  • Porcie
    -
    (ks)

Ingrediencie

Korpus 2-krát:
5 ks vajce
70 g cukor práškový
50 g hladká múka
štipka Kypriaci prášok do pečiva Liana
70 ml olej
 
Krém:
750 ml mlieko
2 vrecká Zlatý krém Liana
170 g maslo
6 PL cukor práškový
3 vrecká Vanilínový cukor Liana
ďžem
 
Jahodová šľahačka:
3 dcl mlieko
2 vrecká Šľahačkové potešenie Liana
3 PL Stužovač jahoda Liana
 
Ďalej potrebujeme:
čokoládové perly
jedlé zlato
 
 

 

Postup

1. Bielky vyšľaháme do tuha, postupne pridáme cukor a žĺtky. Hladkú múku so štipkou kypriaceho prášku a olej zľahka metličkou primiešame k vyšľahanej hmote. Vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme pri teplote 180°C približne 10-15 minút jemne dozlatista. Rovnako postupujeme aj pri druhom korpuse.
 
2. Uvaríme puding z mlieka, Zlatého krému a vanilínového cukru. Do zmäknutého masla zašľaháme cukor a postupne vychladnutý puding. 
 
3. Každý korpus po vychladnutí pokrájame na rovnaké 5-6 cm pásy. Každý pas natrieme džemom a pripraveným krémom. Prvý zrolujeme, ďalšie natreté pláty obtačáme okolo prvého zrolovaného. Povrch a okraje potrieme zvyšným krémom a necháme stuhnúť v chladničke.
 
4. Jahodovú šľahačku pripravíme vyšľahaním mlieka spolu so šlahačkovým potešením a stužovačom jahoda. Na tortu šľahačku nanesieme pomocou cukrárskeho vrecka. Tortu dozdobíme jedlým zlatom a čokoladovými perlami.
 
Dobrý tip:
Bezlepkovú verziu torty pripravíme zámenou hladkej múky za bezlepkovú zmes Universal mix Liana.
 
 
 
 
 

Produkty k receptu

Čo si myslíte o tomto recepte?

0
Počet hodnotení: 0
Používaním stránok prevádzkovateľa Imrich Goliaš - LIANA-GOLF
súhlasíte s používaním cookies, pomocou ktorých vylepšujeme naše služby.
Viac informácií.