- Domov
- Chutné recepty
- Torta s vanilkovým krémom a jahodovou šľahačkou
Torta s vanilkovým krémom a jahodovou šľahačkou
Žiadna oslava za nezaobíde bez torty, zaručujeme vám, že táto torta sa stane hviezdou tej vašej.
Pre recept na Torta s ľahkou penou a mramorovou zrkadlovou polevou
Ingrediencie
Tovar do košíka
Vytlačiť recept
Zdieľať na facebooku
Korpus 2-krát
- 5 ks vajce
- 70 g cukor práškový
- 50 g hladká múka
- štipka Kypriaci prášok do pečiva Liana
- 70 ml olej
Krém
- 750 ml mlieko
- 2 vrecká Zlatý krém Liana
- 170 g maslo
- 6 PL cukor práškový
- 3 vrecká Vanilínový cukor Liana
- ďžem
Jahodová šľahačka
- 3 dcl mlieko
- 2 vrecká (60g) Šľahačkové potešenie Liana/šľahačka v prášku
- 3 PL Stužovač jahoda Liana
Ďalej potrebujeme
- čokoládové perly
- jedlé zlato
- Bielky vyšľaháme do tuha, postupne pridáme cukor a žĺtky. Hladkú múku so štipkou kypriaceho prášku a olej zľahka metličkou primiešame k vyšľahanej hmote. Vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme pri teplote 180°C približne 10-15 minút jemne dozlatista. Rovnako postupujeme aj pri druhom korpuse.
- Uvaríme puding z mlieka, Zlatého krému a vanilínového cukru. Do zmäknutého masla zašľaháme cukor a postupne vychladnutý puding.
- Každý korpus po vychladnutí pokrájame na rovnaké 5-6 cm pásy. Každý pas natrieme džemom a pripraveným krémom. Prvý zrolujeme, ďalšie natreté pláty obtačáme okolo prvého zrolovaného. Povrch a okraje potrieme zvyšným krémom a necháme stuhnúť v chladničke.
- Jahodovú šľahačku pripravíme vyšľahaním mlieka spolu so šlahačkovým potešením a stužovačom jahoda. Na tortu šľahačku nanesieme pomocou cukrárskeho vrecka. Tortu dozdobíme jedlým zlatom a čokoladovými perlami.
Dobrý tip:
Bezlepkovú verziu torty pripravíme zámenou hladkej múky za bezlepkovú zmes Universal mix Liana.
Pridať hodnotenie
Ingrediencie
Tovar do košíka
Vytlačiť recept
Zdieľať na facebooku
Korpus 2-krát
- 5 ks vajce
- 70 g cukor práškový
- 50 g hladká múka
- štipka Kypriaci prášok do pečiva Liana
- 70 ml olej
Krém
- 750 ml mlieko
- 2 vrecká Zlatý krém Liana
- 170 g maslo
- 6 PL cukor práškový
- 3 vrecká Vanilínový cukor Liana
- ďžem
Jahodová šľahačka
- 3 dcl mlieko
- 2 vrecká (60g) Šľahačkové potešenie Liana/šľahačka v prášku
- 3 PL Stužovač jahoda Liana
Ďalej potrebujeme
- čokoládové perly
- jedlé zlato
Produkty k receptu