Torta s parížskym krémom

Torta s parížskym krémom

Ak sa chcete na chvíľu ocitnúť v Paríži.
Ingrediencie
Piškóta
Krém
Tovar do košíka Vytlačiť recept Zdieľať na facebooku

Piškóta:

1. Bielky vyšľaháme do tuha. V druhej nádobe vyšľaháme žĺtky s práškovým cukrom do peny a postupne zašľaháme vodu a neskôr olej. Pridáme múku zmiešanú s Kypriacim práškom do pečiva a nakoniec zľahka vmiešame varechou vyšľahané vaječné bielky.

2. Vylejeme do vymastenej a hrubou múkou vysypanej tortovej formy a upečieme. Vychladnutú piškótu prerežeme na polovicu.

Krém:

1. Deň vopred vo vodnom kúpeli rozpustíme v mlieku čokoládu a práškový cukor. Odložíme do druhého dňa do chladničky alebo necháme poriadne vychladnúť. Dobre vychladnutý krém vyšľaháme so Šľahačkovým potešením.

2. Želatínu číru necháme napučať v studenom mlieku a po 20 minútach zahrejeme v mikrovlnnej rúre do rozpustenia kryštálikov. Neprevárať! Zašľaháme do šľahačkovej masy.

3. Do tortovej formy alebo vyššieho plechu uložíme polovicu piškóty, potrieme džemom a vylejeme prvú časť krému. Priložíme druhú časť piškóty a vylejeme druhú časť krému. Necháme v chladničke stuhnúť cca 2 hodiny.

4. Pred podávaním môžeme ozdobiť vyšľahaným Šľahačkovým potešením pripraveným podľa návodu na obale a postrúhanou čokoládou.

Dobrý tip:
Namiesto korpusov (piškóty) môžeme použiť detské piškóty. Medzi piškóty môžeme poukladať aj na kolieska nakrájané banány.

Pridať hodnotenie
* *
Ingrediencie
Piškóta
Krém
Tovar do košíka Vytlačiť recept Zdieľať na facebooku

Produkty k receptu