Šľahačková slza
Cesto
- 5 vajec
- 5 PL cukor práškový
- 5 PL hladká múka
- štipka Kypriaci prášok do pečiva Liana
Plnka
- 300 ml mlieko
- 2 vrecká (60g) Šľahačkové potešenie Liana/šľahačka v prášku
- 1 vrecko Želatína číra Liana
- 50 ml voda
- 2 balenia ovocný jogurt
- 2 PL cukor práškový
- ovocie
Poleva
- 1 vrecko Punčová poleva Liana
- 200 g cukor práškový
- 5 PL voda
- 1 KL olej
- Žĺtky s cukrom vyšľaháme do peny. Postupne pridáme hladkú múku s kypriacim práškom a nakoniec zľahka vmiešame vyšľahaný tuhý sneh z bielkov. Rozotrieme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme pri 180°C asi 10 minút.
- Upečený horúci plát preložíme na polovicu. Želatínu dáme do vody napučať. Šľahačkové potešenie vyšľaháme v mlieku, pridáme jogurt. Napučanú želatínu zahrejeme v mikrovlnnej rúre do rozpustenia kryštálikov (cca 20 sekúnd) a ihneď všľaháme do šľahačky s jogurtom. Podľa chuti dosladíme práškovým cukrom.
- Vychladnutý korpus natrieme plnkou do stredu poukladáme na plnku ovocie pozdĺž cesta a preložíme na polovicu.
- Povrch rolády polejeme punčovou polevou Liana, ktorú pripravíme podľa návodu na obale.
Cesto
- 5 vajec
- 5 PL cukor práškový
- 5 PL hladká múka
- štipka Kypriaci prášok do pečiva Liana
Plnka
- 300 ml mlieko
- 2 vrecká (60g) Šľahačkové potešenie Liana/šľahačka v prášku
- 1 vrecko Želatína číra Liana
- 50 ml voda
- 2 balenia ovocný jogurt
- 2 PL cukor práškový
- ovocie
Poleva
- 1 vrecko Punčová poleva Liana
- 200 g cukor práškový
- 5 PL voda
- 1 KL olej
Produkty k receptu