Rozprávková torta
Ingrediencie
Roláda:
5 vajec
5 PL cukor práškový
5 PL múka polohrubá
5 vajec
5 PL cukor práškový
5 PL múka polohrubá
štipka Kypriaci prášok do pečiva Liana
džem
džem
Plnka:
500 ml mlieko
1 vrecko Želatína číra Liana
1 vrecko Zlatý krém Liana
1 vrecko Želatína číra Liana
1 vrecko Zlatý krém Liana
1 vrecko Vanilínový cukor Liana
2 vrecká Šľahačkové potešenie Liana
120 g cukor práškový
300 ml mlieko
120 g cukor práškový
300 ml mlieko
Ďalej potrebujeme:
ovocie
Postup
1. Žĺtky s cukrom vyšľaháme do peny. Postupne pridáme múku s Kypriacim práškom a nakoniec zľahka vmiešame sneh z bielkov. Rozotrieme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme pri 180 °C cca 10 minút. Upečený plát ešte horúci natrieme džemom a zrolujeme.
2. Zo 400 ml mlieka a Zlatého krému uvaríme puding. Želatínu necháme napučať do 100 ml mlieka, mierne ju zohrejeme, rozmiešame, vlejeme za stáleho šľahania do vychladnutého pudingu. Pridáme práškový cukor, vyšľahané Šľahačkové potešenie v 300 ml mlieka a Vanilínový cukor.
4. Roládu nakrájame na tenké kolieska a poukladáme na dno a boky tortovej formy alebo misy. Vnútro naplníme striedavo vrstvami plnky a ľubovoľného ovocia. Na vrch uložíme kolieska rolády alebo piškóty. Tortu necháme cez noc v chladničke stuhnúť.
Dobrý tip:
Krém rýchlejšie vychladne, ak ho s nádobou ponoríme do studenej vody s ľadom a občas zamiešame.