Perník s mandľovým krémom
Ingrediencie
Cesto:
500 ml acidofilné mlieko
3 poháre polohruba múka
2 ks vajce
½ pohára olej
1 a ½ pohára cukor
1 KL Sóda bikarbóna Liana
1 vrecko Kypriaci prášok do perníka Liana
1 KL Škorica mletá Liana
2 PL Kakao tmavé Liana
2 PL med
1 a ½ pohára sušeného alebo kandizovaného ovocia napr. hrozienka, slivky, brusnice, sekané orechy, mandle
20 g posekaná Čokoláda Liana 45%
2 PL slivkový lekvár Liana
500 ml acidofilné mlieko
3 poháre polohruba múka
2 ks vajce
½ pohára olej
1 a ½ pohára cukor
1 KL Sóda bikarbóna Liana
1 vrecko Kypriaci prášok do perníka Liana
1 KL Škorica mletá Liana
2 PL Kakao tmavé Liana
2 PL med
1 a ½ pohára sušeného alebo kandizovaného ovocia napr. hrozienka, slivky, brusnice, sekané orechy, mandle
20 g posekaná Čokoláda Liana 45%
2 PL slivkový lekvár Liana
Krém:
800 ml mlieko
8 PL detská krupica
1 pohár kryštálový cukor
180 g maslo
800 ml mlieko
8 PL detská krupica
1 pohár kryštálový cukor
180 g maslo
aróma mandľová
Ďalej potrebujeme:
slivkový lekvár Liana
poleva z mliečnej čokolády
Postup
1. Vajíčka vyšľaháme s cukrom a následne pridáme acidofilné mlieko a múku zmiešanú so sódou, kakaom, kypriacim práškom do perníka, škoricou a dobre vymiešame. Pridáme zvyšné suroviny a znova vymiešame. Hotovú masu rozdelíme na 3 časti a postupne upečieme v tortovej forme vystlanej papierom na pečenie s priemerom 26-28 cm v rúre pri teplote 170°C cca 20-25 minút.
2. Mlieko prevaríme s cukrom a za stáleho miešania metličkou pridáme detskú krupicu. Vychladnutú kašu rozmixujeme mixérom. Mäkké maslo vyšľaháme a po lyžičke pridávame za stáleho miešania do vychladnutej rozmixovanej kaše. Nakoniec pridáme mandľovú arómu. Vychladnutý korpus prekrojíme na tri časti. Spodný korpus potrieme slivkovým lekvárom natrieme polovicou krému, priložíme druhým korpusom a postup zopakujeme. Nakoniec priložíme tretí korpus a polejeme čokoládovou polevou.