- Domov
- Chutné recepty
- Pavlova torta

Pavlova torta
Krásne biela Pavlova torta, ktorá sa podarí naozaj každému.
Ingrediencie
Vytlačiť recept
Zdieľať na facebooku
- 8 ks bielok
- 480 g cukor kryštálový
- 200 g cukor práškový
Mascarpone krém
- 300 ml mlieko
- 2 vrecká (60g) Šľahačkové potešenie/šľahačka v prášku
- 250 g mascarpone
- cukor práškový podľa chuti
Ďalej potrebujeme
- džem podľa chuti
- ovocie
- cukrárske posypy
- jedlé sušené kvety
- Z uvedeného množstva vznikne 1 pavlova rustikálna torta s priemerom 22 cm a 12 ks mini pavloviek.
- Bielky s kryštálovým cukrom ručne metličkou miešame nad parou asi 10 minút, kým sa cukor nerozpustí. Vyskúšame medzi prstami, či je cukor úplne rozpustený.
- Keď je cukor rozpustený, šľaháme mixérom na vysokých otáčkach. Ak sneh uz dostatočne tuhne, prisypeme práškový cukor a dôkladne prešľaháme. Sneh je dokonale vyšľahaný, ak po vytiahnutí metličky dobre drží tvar a je lesklý.
- Sneh nanesieme na plech vystlaný papierom na pečenie to tvaru rustikálnej torty tak, aby v jej strede vznikol kráter, alebo ho rozdelíme na polovicu a vytvoríme jednotlivé pláty pavlovej torty. Zo zvyšného snehu môžeme pripraviť mini pavlovky alebo pusinky. Rustikálnu Pavlovu tortu sušíme teplovzdušne 10 minút na 110°C, tak teplotu znížime na 75-80°C a sušíme ďalších 2,5-3 hodiny. Ak pripravujeme pláty Pavlovej torty, sušíme teplovzdušne 10 minút na 110°C, po znížení teploty na 75-80°C sušíme ešte 2 hodiny.
- Mascarpone krém pripravíme vyšľahaním Šľahačkového potešenia s mliekom. Pridáme mascarpone, cukor podľa chuti a spoločne prešľaháme.
- Usušený, vychladnutý korpus prenesieme na podložku, na ktorej budeme Pavlovu tortu servírovať. Kráter natrieme džemom podľa chuti, poukladáme naň ovocie a nanesieme krém. Pavlovu tortu ozdobíme podľa vlastnej fantázie ovocím, čokoládou alebo cukrárskymi posypmi.
Dobrý tip:
Ak snehové pečivo chceme mať krásne biele, nikdy neurýchľujeme sušenie zvýšením teploty
Pridať hodnotenie
Ingrediencie
Vytlačiť recept
Zdieľať na facebooku
- 8 ks bielok
- 480 g cukor kryštálový
- 200 g cukor práškový
Mascarpone krém
- 300 ml mlieko
- 2 vrecká (60g) Šľahačkové potešenie/šľahačka v prášku
- 250 g mascarpone
- cukor práškový podľa chuti
Ďalej potrebujeme
- džem podľa chuti
- ovocie
- cukrárske posypy
- jedlé sušené kvety
- Z uvedeného množstva vznikne 1 pavlova rustikálna torta s priemerom 22 cm a 12 ks mini pavloviek.
Produkty k receptu