Pavlova torta

  • Krásne biela Pavlova torta, ktorá sa podarí naozaj každému.
Pre recept na Mini Pavlovky a pusinky kliknite sem.
Pavlova torta
  • 0
    hodnotenie
  • Trvanie
    -
    (h:m)
  • Porcie
    -
    (ks)

Ingrediencie

8 ks bielok
480 g cukor kryštálový
200 g cukor práškový
 
Mascarpone krém:
300 ml mlieko
2 vrecká Šľahačkové potešenie
250 g mascarpone
cukor práškový podľa chuti
 
Ďalej potrebujeme:
džem podľa chuti
ovocie
cukrárske posypy
jedlé sušené kvety
 
Z uvedeného množstva vznikne 1 pavlova rustikálna torta s priemerom 22 cm a 12 ks mini pavloviek.

 

Postup

1. Bielky s kryštálovým cukrom ručne metličkou miešame nad parou asi 10 minút, kým sa cukor nerozpustí. Vyskúšame medzi prstami, či je cukor úplne rozpustený.
 
2. Keď je cukor rozpustený, šľaháme mixérom na vysokých otáčkach. Ak sneh uz dostatočne tuhne, prisypeme práškový cukor a dôkladne prešľaháme. Sneh je dokonale vyšľahaný, ak po vytiahnutí metličky dobre drží tvar a je lesklý.
 
3. Sneh nanesieme na plech vystlaný papierom na pečenie to tvaru rustikálnej torty tak, aby v jej strede vznikol kráter, alebo ho rozdelíme na polovicu a vytvoríme jednotlivé pláty pavlovej torty. Zo zvyšného snehu môžeme pripraviť mini pavlovky alebo pusinky. Rustikálnu Pavlovu tortu sušíme teplovzdušne 10 minút na 110°C, tak teplotu znížime na 75-80°C a sušíme ďalších 2,5-3 hodiny. Ak pripravujeme pláty Pavlovej torty, sušíme teplovzdušne 10 minút na 110°C, po znížení teploty na 75-80°C sušíme ešte 2 hodiny.
 
4. Mascarpone krém pripravíme vyšľahaním Šľahačkového potešenia s mliekom. Pridáme mascarpone, cukor podľa chuti a spoločne prešľaháme.
 
5. Usušený, vychladnutý korpus prenesieme na podložku, na ktorej budeme Pavlovu tortu servírovať. Kráter natrieme džemom podľa chuti, poukladáme naň ovocie a nanesieme krém. Pavlovu tortu ozdobíme podľa vlastnej fantázie ovocím, čokoládou alebo cukrárskymi posypmi.
 
Dobrý tip:
Ak snehové pečivo chceme mať krásne biele, nikdy neurýchľujeme sušenie zvýšením teploty
 
 
 
 
 
 

Produkty k receptu

Čo si myslíte o tomto recepte?

0
Počet hodnotení: 0
Používaním stránok prevádzkovateľa LIANA GOLIAŠ s.r.o.
súhlasíte s používaním cookies, pomocou ktorých vylepšujeme naše služby.
Viac informácií.