Panna cotta
play

Panna cotta

Trvanie: 00:20 (h:m) Porcie: 40-60 (ks)
Názov sa nesie z Talianska a doslovne to môžeme preložiť ako uvarená smotana. Ochutená je cukrom a spevnená želatínou. Základ našej panna cotty sú rozmixované jahody.
Ingrediencie
Ovocné želé
Ovocná omáčka
Smotana
Dodatky
  • ovocie
Tovar do košíka Vytlačiť recept Zdieľať na facebooku

Ovocné želé:

1. Želatínu na ovocné želé dáme napučať na 10 minút do asi 100 ml vody.

2. Rozmixované jahody dáme variť.

3. Do horúcich jahôd vmiešame napučanú želatínu, cukor a kyselinu citrónovú.

4. Necháme vychladnúť.

Ovocná omáčka:

1. Rozmixované jahody dáme variť.

2. Zlatý krém rozmiešame vo vode a pridáme k jahodám.

3. Dochutíme cukrom a chvíľu povaríme.

Smotana:
1. Želatínu necháme napučať v 100 ml mlieka.

2. Smotanu na šľahanie a zvyšne mlieko spolu prevaríme.

3. Do horúcej smotany vmiešame cukor, napučanú želatínu a kyslú smotanu.

4. Nalievame do pripravených pohárikov a necháme v chladničke poriadne stuhnúť.

5. Vychladnuté ovocné želé nalievame na smotanu do pohárikov a necháme stuhnúť.

6. Ovocnú omáčku môžeme servírovať tesne pred podávaním.

Pridať hodnotenie
* * *
Ingrediencie
Ovocné želé
Ovocná omáčka
Smotana
Dodatky
  • ovocie
Tovar do košíka Vytlačiť recept Zdieľať na facebooku

Produkty k receptu
Newsletter

Máte záujem vedieť ako prvý o našich akciách, novinkách a receptoch?

Táto webová lokalita používa súbory cookie na zlepšenie používateľskej skúsenosti. Používaním našej webovej lokality vyjadrujete súhlas s používaním všetkých súborov cookie v súlade s našimi zásadami používania súborov cookie. Prečítať viac

Súbory cookie sú malé textové súbory, ktoré do vášho počítača umiestňujú vami navštívené webové lokality. Webové lokality používajú súbory cookie na uľahčenie efektívnej navigácie a vykonania určitých funkcií používateľom. Súbory cookie, ktoré sú potrebné na správne fungovanie webovej lokality, možno nastaviť bez vášho súhlasu. Všetky ostatné súbory cookie musia byť pred nastavením v prehliadači schválené. Svoj súhlas s používaním súborov cookie môžete kedykoľvek zmeniť na tejto stránke.


Prijať nevyhnutné