Panna cotta

  • Názov sa nesie z Talianska a doslovne to môžeme preložiť ako uvarená smotana. Ochutená je cukrom a spevnená želatínou. Základ našej panna cotty sú rozmixované jahody.
Panna cotta
  • 0
    hodnotenie
  • Trvanie
    00:20
    (h:m)
  • Porcie
    40-60
    (ks)

Ingrediencie

Ovocné želé:
150 g rozmixované jahody alebo iné ovocie
100 ml voda
5 g Želatína číra Liana
2-3 PL cukor kryštálový
1 vrecko Vanilínový cukor Liana
štipka Kyselina citrónová Liana
 
Ovocná omáčka:
150 g rozmixované jahody alebo iné ovocie
100 ml voda
1 PL Zlatý krém Liana
2-3 PL cukor kryštálový
1 vrecko Vanilínový cukor Liana

Smotana:
500 ml smotana na šľahanie
70 g kryštálový cukor
2 ks Vanilínový cukor Liana
200 ml mlieko
1 vrecko Želatína potravinárska číra Liana
200 g kyslá smotana

Dodatky:
ovocie

 

 

 

 

 

Postup

Ovocné želé:
1. Želatínu na ovocné želé dáme napučať na 10 minút do asi 100 ml vody. 
2. Rozmixované jahody dáme variť.
3. Do horúcich jahôd vmiešame napučanú želatínu, cukor a kyselinu citrónovú.
4. Necháme vychladnúť. 
 
Ovocná omáčka:
1. Rozmixované jahody dáme variť.
2. Zlatý krém rozmiešame vo vode a pridáme k jahodám.
3. Dochutíme cukrom a chvíľu povaríme.
 
Smotana:
1. Želatínu necháme napučať v 100 ml mlieka.
2. Smotanu na šľahanie a zvyšne mlieko spolu prevaríme.
3. Do horúcej smotany vmiešame cukor, napučanú želatínu a kyslú smotanu.
4. Nalievame do pripravených pohárikov a necháme v chladničke poriadne stuhnúť.
5. Vychladnuté ovocné želé nalievame na smotanu do pohárikov a necháme stuhnúť.
6. Ovocnú omáčku môžeme servírovať tesne pred podávaním.

 

 

 

Produkty k receptu

Čo si myslíte o tomto recepte?

0
Počet hodnotení: 0
Používaním stránok prevádzkovateľa LIANA GOLIAŠ s.r.o.
súhlasíte s používaním cookies, pomocou ktorých vylepšujeme naše služby.
Viac informácií.