Panna cotta
Ingrediencie
Ovocné želé:
300 g rozmixované jahody alebo iné ovocie
200 ml voda
10 g Želatína číra Liana
5 lyžíc cukor
1 ks Vanilínový cukor Liana
Smotana:
400 ml smotana na šľahanie
70 g kryštálový cukor
2 ks Vanilínový cukor Liana
200 ml mlieko
18 g Želatína číra Liana
200 g kyslá smotana
Dodatky:
ovocie
300 g rozmixované jahody alebo iné ovocie
200 ml voda
10 g Želatína číra Liana
5 lyžíc cukor
1 ks Vanilínový cukor Liana
Smotana:
400 ml smotana na šľahanie
70 g kryštálový cukor
2 ks Vanilínový cukor Liana
200 ml mlieko
18 g Želatína číra Liana
200 g kyslá smotana
Dodatky:
ovocie
Postup
1. Želatínu na ovocné želé dáme napučať na 10 minút do asi 100 ml vody. Zvyšnú časť vody a rozmixovaného ovocia dáme prevariť s cukrom a vanilínovým cukrom.
2. Do horúcej masy primiešame napučanú želatínu a dobre rozmiešame. Nalejeme do 1/3 pohárov. Necháme stuhnúť.
3. Želatínu na smotanu dáme napučať do 100 ml mlieka. Smotanu na šľahanie so zvyšným mliekom dáme prevariť.
4. Do horúcej smotany primiešame napučanú želatínu a kyslú smotanu. Nalejeme do pohárov na stuhnuté ovocné želé. Necháme stuhnúť. Pred podávaním ozdobíme ovocím alebo čokoládou.
2. Do horúcej masy primiešame napučanú želatínu a dobre rozmiešame. Nalejeme do 1/3 pohárov. Necháme stuhnúť.
3. Želatínu na smotanu dáme napučať do 100 ml mlieka. Smotanu na šľahanie so zvyšným mliekom dáme prevariť.
4. Do horúcej smotany primiešame napučanú želatínu a kyslú smotanu. Nalejeme do pohárov na stuhnuté ovocné želé. Necháme stuhnúť. Pred podávaním ozdobíme ovocím alebo čokoládou.