Panna cotta
Ovocné želé
- 150 g rozmixované jahody alebo iné ovocie
- 100 ml voda
- 5 g Želatína číra Liana
- 2-3 PL cukor kryštálový
- 1 vrecko Vanilínový cukor Liana
- štipka Kyselina citrónová Liana
Ovocná omáčka
- 150 g rozmixované jahody alebo iné ovocie
- 100 ml voda
- 1 PL Zlatý krém Liana
- 2-3 PL cukor kryštálový
- 1 vrecko Vanilínový cukor Liana
Smotana
- 500 ml smotana na šľahanie
- 70 g kryštálový cukor
- 2 ks Vanilínový cukor Liana
- 200 ml mlieko
- 1 vrecko Želatína potravinárska číra Liana
- 200 g kyslá smotana
Dodatky
- ovocie
Ovocné želé:
1. Želatínu na ovocné želé dáme napučať na 10 minút do asi 100 ml vody.
2. Rozmixované jahody dáme variť.
3. Do horúcich jahôd vmiešame napučanú želatínu, cukor a kyselinu citrónovú.
4. Necháme vychladnúť.
Ovocná omáčka:
1. Rozmixované jahody dáme variť.
2. Zlatý krém rozmiešame vo vode a pridáme k jahodám.
3. Dochutíme cukrom a chvíľu povaríme.
Smotana:
1. Želatínu necháme napučať v 100 ml mlieka.
2. Smotanu na šľahanie a zvyšne mlieko spolu prevaríme.
3. Do horúcej smotany vmiešame cukor, napučanú želatínu a kyslú smotanu.
4. Nalievame do pripravených pohárikov a necháme v chladničke poriadne stuhnúť.
5. Vychladnuté ovocné želé nalievame na smotanu do pohárikov a necháme stuhnúť.
6. Ovocnú omáčku môžeme servírovať tesne pred podávaním.
Ovocné želé
- 150 g rozmixované jahody alebo iné ovocie
- 100 ml voda
- 5 g Želatína číra Liana
- 2-3 PL cukor kryštálový
- 1 vrecko Vanilínový cukor Liana
- štipka Kyselina citrónová Liana
Ovocná omáčka
- 150 g rozmixované jahody alebo iné ovocie
- 100 ml voda
- 1 PL Zlatý krém Liana
- 2-3 PL cukor kryštálový
- 1 vrecko Vanilínový cukor Liana
Smotana
- 500 ml smotana na šľahanie
- 70 g kryštálový cukor
- 2 ks Vanilínový cukor Liana
- 200 ml mlieko
- 1 vrecko Želatína potravinárska číra Liana
- 200 g kyslá smotana
Dodatky
- ovocie
Produkty k receptu