Opitý Izidor bez lepku
Piškóta
- 3 ks vajce
- 150 g cukor kryštálový
- 75 ml horúca voda
- 40 ml olej
- 190 g Cake mix Liana
- 2 PL Kakao tmavé Liana
Krém
- 400 ml mlieko
- 1 vrecko Zlatý krém Liana
- 2 PL Kakao tmavé Liana
- 2 PL cukor kryštálový
- 120 g zmäknuté maslo
- 2 PL cukor práškový
Orechový krém
- 150 g mleté orechy
- 2-3 PL cukor práškový
- 1 PL rumová aróma
- 50 ml horúce mlieko
Čokoládová poleva
- 40 g stužený tuk
- 50 g Čokoláda Liana 70% alebo 45%
Ďalej potrebujeme
- džem
Plech veľkosti
- 27x24 cm
- Bielky vyšľaháme so štipkou soli.
- Žĺtky s cukrom vymiešame do peny, postupne pridávame vodu, olej, Cake mix a kakao. Ručne zľahka vmiešame sneh z bielkov.
- Vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme pri 170°C 20 minút. Necháme vychladnúť.
- 300 ml mlieka dáme variť, vo zvyšnom mlieku rozmiešame zlatý krém a kakao.
- Osladíme mlieko kryštálovým cukrom, prilejeme zmes mlieka, zlatého krému a kakaa, za stáleho miešania varíme do zhustnutia.
- Uvarený puding prelejeme do misy, prikryjeme potravinovou fóliou a necháme vychladnúť.
- Piškótu natrieme obľúbeným džemom podľa vlastného výberu.
- Mleté orechy zmiešame s cukrom, rumovou arómou a mliekom. Rovnomerne rozotrieme na koláč. Necháme stuhnúť v chladničke.
- Zmäknuté maslo vyšľaháme s práškovým cukrom a vychladnutým prešľahaným pudingom. Rovnomerne rozotrieme na orechový krém a necháme opäť stuhnúť v chladničke.
- Čokoládu roztopíme so stuženým tukom.
- Čokoládovou polevou polejeme koláč a necháme stuhnúť.
Piškóta
- 3 ks vajce
- 150 g cukor kryštálový
- 75 ml horúca voda
- 40 ml olej
- 190 g Cake mix Liana
- 2 PL Kakao tmavé Liana
Krém
- 400 ml mlieko
- 1 vrecko Zlatý krém Liana
- 2 PL Kakao tmavé Liana
- 2 PL cukor kryštálový
- 120 g zmäknuté maslo
- 2 PL cukor práškový
Orechový krém
- 150 g mleté orechy
- 2-3 PL cukor práškový
- 1 PL rumová aróma
- 50 ml horúce mlieko
Čokoládová poleva
- 40 g stužený tuk
- 50 g Čokoláda Liana 70% alebo 45%
Ďalej potrebujeme
- džem
Plech veľkosti
- 27x24 cm
Produkty k receptu