Mini pudingáče
Cesto
- 750 g hladká múka špeciál
- 500 ml mlieko
- 150 ml olej alebo masť
- 40 g čerstvé droždie
- 3 PL cukor
- 1 KL soľ
Plnka
- 750 ml mlieko
- 180 g maslo
- 2 vrecká Zlatý krém Liana
- 40 g Vanilínový cukor Liana
- 4 PL cukor práškový
Šľahačka
- 300 ml mlieko
- 2 vrecká (60g) Šľahačkové potešenie Liana/šľahačka v prášku
Ďalej potrebujeme
- vajce na potretie
CESTO:
- Z mlieka, droždia a 2 lyžíc cukru pripravíme kvások. Necháme cca 10 minút na teplom mieste nakvasiť.
- V miske pripravíme cesto z múky, cukru, oleja, soli a nakoniec prilejeme nakysnutý kvások z droždia. Vypracujeme cesto a necháme kysnúť 30 minút.
- Z vykysnutého cesta postupne odoberáme a ušúľame 0,5 cm hrubé valčeky a cca 20 cm dlhé, ktoré prepletieme ako vrtuľku. Uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie, necháme 10 minút podkysnúť a potrieme rozšľahaným vajíčkom s lyžicou mlieka. Pečieme pri 200°C 10 - 12 minút.
- Upečené necháme vychladnúť, prekrojíme a naplníme plnkou a šľahačkou. Pred podávaním posypeme práškovým cukrom.
PLNKA:
- Uvaríme puding z mlieka, Vanilínových cukrov a Zlatých krémov. Necháme vychladnúť.
- Maslo vyšľaháme s práškovým cukrom a za stáleho miešania pridáme vychladnutý puding.
ŠĽAHAČKA:
- Mlieko so šľahačkou v prášku vyšľaháme do tuha. Podľa chuti môžeme dosladiť.
- Cukrárskym vreckom s ozdobnou špičkou dávkujeme na plnku.
Cesto
- 750 g hladká múka špeciál
- 500 ml mlieko
- 150 ml olej alebo masť
- 40 g čerstvé droždie
- 3 PL cukor
- 1 KL soľ
Plnka
- 750 ml mlieko
- 180 g maslo
- 2 vrecká Zlatý krém Liana
- 40 g Vanilínový cukor Liana
- 4 PL cukor práškový
Šľahačka
- 300 ml mlieko
- 2 vrecká (60g) Šľahačkové potešenie Liana/šľahačka v prášku
Ďalej potrebujeme
- vajce na potretie
Produkty k receptu