Makové linecké kolieska

1:00 (h:m)
1:00 (h:m)
Ingrediencie
  • 320 g polohrubá múka
  • 250 g zmäknuté maslo
  • 120 g mletý mak
  • 120 g práškový cukor
  • 1 vrecko Vanilínový cukor Liana
  • 2 žĺtky
Plnka
  • čokoládovo - orieškový krém alebo džem
Postup
  1. Zo všetkých surovín pripravíme cesto a necháme 1 hodinu odležať v chladničke.
  2. Odpočinuté cesto rozvaľkáme na 0,5 cm hrúbku. Z cesta vykrajujeme tvary napr. kvietočky alebo kolieska.
  3. Plech vystelieme papierom na pečenie a pečieme pri 180 - 190°C 10 - 15 minút. Vychladnuté naplníme čokoládovo - orieškovým krémom alebo džemom, spojíme dve kolieska a posypeme cukrom.
Ohodnotiť recept

Prihláste sa, ak chcete pridať hodnotenie.

Ingrediencie
  • 320 g polohrubá múka
  • 250 g zmäknuté maslo
  • 120 g mletý mak
  • 120 g práškový cukor
  • 1 vrecko Vanilínový cukor Liana
  • 2 žĺtky
Plnka
  • čokoládovo - orieškový krém alebo džem

Produkty k receptu
Newsletter

Máte záujem vedieť ako prvý o našich akciách, novinkách a receptoch?

Zásady používania cookies

Táto webová lokalita používa súbory cookie na zlepšenie používateľskej skúsenosti. Používaním našej webovej lokality vyjadrujete súhlas s používaním všetkých súborov cookie v súlade s našimi zásadami používania súborov cookie. Prečítať viac

Súbory cookie sú malé textové súbory, ktoré do vášho počítača umiestňujú vami navštívené webové lokality. Webové lokality používajú súbory cookie na uľahčenie efektívnej navigácie a vykonania určitých funkcií používateľom. Súbory cookie, ktoré sú potrebné na správne fungovanie webovej lokality, možno nastaviť bez vášho súhlasu. Všetky ostatné súbory cookie musia byť pred nastavením v prehliadači schválené. Svoj súhlas s používaním súborov cookie môžete kedykoľvek zmeniť na tejto stránke.