
Jablká pod perinkou
Cesto
- 200 g polohrubá múka
- 80 g práškový cukor
- 80 g maslo
- 1 vrecko Vanilínový cukor Liana
- ½ vrecka Kypriaci prášok do pečiva Liana
- vajce
Plnka jablková
- 1 vrecko Škoricový cukor Liana
- 2 ks menšie jablká
Plnka pudingová
- 400 ml mlieko
- 1 vrecko Zlatý krém Liana
- 3 lyžice cukor
Ďalej potrebujeme
- malá forma 12 x 30 cm alebo na väčší plech 3 -násobná dávka surovín
- V miske zmiešame všetky suroviny na cesto. Necháme odležať v chladničke.
- Očistené jablká prekrojíme na polovice a posypeme škoricovým cukrom.
- Cesto rozdelíme na 2 časti v pomere 2:1. Rozvaľkáme na papieri na pečenie alebo silikónovej podložke a prenesieme do formy / na plech.
- Uvaríme puding z mlieka, Zlatého krému a cukru. Puding vylejeme na cesto a na puding uložíme polovice jabĺk posypené škoricovým cukrom.
- Rozvaľkáme druhú menšiu polovicu cesta opäť na papieri na pečenie a zakryjeme puding s jablkami. Upečieme v rúre pri teplote 175°C 20 - 30 minút.
Dobrý tip:
Bezlepkovú verziu pripravíme zámenou polohrubej múky za 200 g Universal mix Liana alebo Cake mix Liana a vynecháme kypriaci prášok do pečiva.
Cesto
- 200 g polohrubá múka
- 80 g práškový cukor
- 80 g maslo
- 1 vrecko Vanilínový cukor Liana
- ½ vrecka Kypriaci prášok do pečiva Liana
- vajce
Plnka jablková
- 1 vrecko Škoricový cukor Liana
- 2 ks menšie jablká
Plnka pudingová
- 400 ml mlieko
- 1 vrecko Zlatý krém Liana
- 3 lyžice cukor
Ďalej potrebujeme
- malá forma 12 x 30 cm alebo na väčší plech 3 -násobná dávka surovín
Produkty k receptu