Cheesecake so slaným karamelom
Ingrediencie
Sušienková hmota:
200 g sušienky
100 g maslo
Plnka:
1 kg jemný tvaroh
250 g mascarpone
2 vajcia
2 ks Vanilínový cukor Liana
10 lyžíc kryštálový cukor
100 ml mlieko
1 ks Zlatý krém Liana
Poleva:
200 g karamelové kondenzované mlieko
2 lyžice mlieko
štipka soli
200 g sušienky
100 g maslo
Plnka:
1 kg jemný tvaroh
250 g mascarpone
2 vajcia
2 ks Vanilínový cukor Liana
10 lyžíc kryštálový cukor
100 ml mlieko
1 ks Zlatý krém Liana
Poleva:
200 g karamelové kondenzované mlieko
2 lyžice mlieko
štipka soli
Postup
1. Pomleté sušienky zmiešame s roztopeným maslom.
2. Natlačíme na dno tortovej formy vystlanej papierom na pečenie.
3. Zlatý krém Liana zmiešame s mliekom a prilejeme k ostatným surovinám na plnku. Všetko spolu zmiešame lyžicou a vylejeme na sušienkovú hmotu.
4. Pečieme pri 170 °C asi 45 minút.
5. Salko s mliekom a štipkou soli zohrejeme v mikrovlnnej rúre a rozmiešame do hladka.
6. Natrieme na horúci cheesecake. Necháme vychladnúť.
2. Natlačíme na dno tortovej formy vystlanej papierom na pečenie.
3. Zlatý krém Liana zmiešame s mliekom a prilejeme k ostatným surovinám na plnku. Všetko spolu zmiešame lyžicou a vylejeme na sušienkovú hmotu.
4. Pečieme pri 170 °C asi 45 minút.
5. Salko s mliekom a štipkou soli zohrejeme v mikrovlnnej rúre a rozmiešame do hladka.
6. Natrieme na horúci cheesecake. Necháme vychladnúť.