Cheesecake deň a noc
Ingrediencie
Sušienková hmota : |
Poleva:
150 ml smotana na šľahanie
100 g čokoláda Liana 45%
Postup
1. Sušienky pripravené podľa receptu na bezkepkové sušienky pomelieme alebo podrvíme, zmiešame ich s kakaom, roztopeným maslom a mliekom. Natlačíme ich na dno tortovej formy. Odložíme do chladničky.
2. Želatínu necháme napučať v 20 ml mlieka. Šľahačku Liana vyšľaháme v 150 ml mlieka. Primiešame ostatné suroviny a nakoniec napučanú želatínu zahrejeme v mikrovlnnej rúre do rozpustenia kryštálikov a ihneď zašľaháme elektrickým šľahačom do pripravenej smotanovej masy. nakoniec zľahka vmiešame nastrúhanú bielu čokoládu. Na sušienkovú hmotu vylejeme pripravený krém. Dáme do chladničky do nasledujúceho dňa stuhnúť.
3.Polejeme čokoládovou polevou. Povrch posypeme kokosom alebo nastrúhanou bielou čokoládou.