Celiatický sen - veľhory
Kakaové cesto
- 5 ks vajcia
- 200 g kryštálový cukor
- 4 PL Cake mix Liana
- 2 PL Kakao tmavé Liana Exclusive
- 80 g mleté orechy
Odpaľované cesto
- 120 g Cake mix Liana
- 100 g maslo
- 100 g voda
- 4 vajcia
Plnka
- 600 ml mlieko
- 100 g kryštálový cukor
- 2 ks Vanilínový cukor Liana
- 130 g Cake mix Liana
- 300 g maslo
- 1. Ako prvé upečieme kakaové cesto. Vaječné bielka mixujeme s cukrom cca 5 minút. Potom po jednom pridávame žĺtok a mixujeme 10 minút.
- 2. Otáčky znížime na 1 stupeň a pridáme Cake mix zmiešanú s kakaom tmavým a orechmi.
- 3. Jemne premiešané cesto vylejeme na vystlaný plech papierom na pečenie.
- 4. Pečieme pri 180°C 25 minút.
- 5. Upečené cesto necháme na papieri na pečenie. Vrch odrežeme, aby sa hotový koláč neoddeľoval.
- 6. Upečieme odpaľované cesto. V hrnci maslo a vodu privedieme do varu a postupne pridáme Cake mix. Miešame až sa cesto oddeľuje od hrnca a necháme ho vychladnúť.
- 7. Po jednom prišľaháme vajcia až je cesto vláčne.
- 8. Cesto rozdelíme na polovicu a každú časť natrieme na papier na pečenie vo veľkosti plechu.
- 9. Položíme na opak plechu a pokvapkáme vodou.
- 10. Dáme piecť na 220°C cca 15 minút.
- 11. Cesto sa upečie do tvaru veľhôr, ale nesnažíme sa ho vyrovnať inak by popraskalo.
- 12. Vychladnuté cesto natrieme polovicou plnky (aj na kopčeky, aby bola plnka rovnomerne na ceste).
- 13. Potom na neho uložíme kakaové cesto a stiahneme z neho papier.
- 14. Natrieme ho zvyšnou polovicou plnky a priložíme druhú polovicu odpaľovaného cesta.
- 15. Pocukrujeme a necháme vychladnúť.
- 16. Nakrájame na štvorce.
Postup plnka :
- 1. Mlieko, cukor a Cake mix dobre vymiešame a uvaríme na kašu.
- 2. Necháme vychladnúť, pridáme maslo a vymixujeme na penu.
Kakaové cesto
- 5 ks vajcia
- 200 g kryštálový cukor
- 4 PL Cake mix Liana
- 2 PL Kakao tmavé Liana Exclusive
- 80 g mleté orechy
Odpaľované cesto
- 120 g Cake mix Liana
- 100 g maslo
- 100 g voda
- 4 vajcia
Plnka
- 600 ml mlieko
- 100 g kryštálový cukor
- 2 ks Vanilínový cukor Liana
- 130 g Cake mix Liana
- 300 g maslo
Produkty k receptu