Bezlepkový tekvicový koláč
Cesto
- 1 hrnček (140 g) Bakery mix Liana
- ½ hrnčeka bezlepková ovsená múka
- 1 PL cukor
- 1 KL chia semienka
- 1 ks žĺtok
- 110 g maslo
- 1 PL voda
- 1 KL jablčný ocot
Plnka
- 500 g hokkaido
- ½ hrnčeka cukor
- štipka vanilky a škorice
- 60 ml smotana na šľahanie
- 2 PL karamelový puding
- 1 ks bielok
- 1 ks celé vajce
Ďalej potrebujeme
- zvyšnú šľahačkovú smotanu
- stužovač
- Ako prvé si pripravíme cesto. Zmiešame v miske múky, chia semienka, cukor, žĺtok, ocot, vodu a nastrúhame maslo. Rukou vypracujeme cesto, ktoré dáme odpočívať do chladničky na min. pol hodiny.
- Hokkaido umyjeme, vydlabeme semienka, pokrájame na kúsku aj so šupkou a vo vriacej vode varíme do mäkka. Scedíme vodu a rozmixujeme ponorným mixérom. Pridáme cukor, vanilku, škoricu, smotanu, pudingový prášok, bielok, vajce a dôkladne premixujeme.
- Cesto roztlačíme do tortovej formy aj po okrajoch, predpečieme ho pri 170°C 5 minút. Následne vylejeme do formy s cestom plnku a pečieme pri 170°C približne 25 minút.
- Po upečení necháme vychladnúť. Podávame s vyšľahanou šľahačkou, prípadne s vanilkovou zmrzlinou.
Dobrý tip:
Pre karamelovú chuť a lepšiu farbu môžeme do plnky použiť kokosový cukor.
Cesto
- 1 hrnček (140 g) Bakery mix Liana
- ½ hrnčeka bezlepková ovsená múka
- 1 PL cukor
- 1 KL chia semienka
- 1 ks žĺtok
- 110 g maslo
- 1 PL voda
- 1 KL jablčný ocot
Plnka
- 500 g hokkaido
- ½ hrnčeka cukor
- štipka vanilky a škorice
- 60 ml smotana na šľahanie
- 2 PL karamelový puding
- 1 ks bielok
- 1 ks celé vajce
Ďalej potrebujeme
- zvyšnú šľahačkovú smotanu
- stužovač
Produkty k receptu