Bezlepkový tekvicový koláč

  • Recept od zákazníčky
Bezlepkový tekvicový koláč
  • 0
    hodnotenie
  • Trvanie
    -
    (h:m)
  • Porcie
    -
    (ks)

Ingrediencie

Cesto:
1 hrnček (140 g) Bakery mix Liana
½ hrnčeka bezlepková ovsená múka 
1 PL cukor 
1 KL chia semienka
1 ks žĺtok
110 g maslo
1 PL voda
1 KL jablčný ocot
 
Plnka:
500 g hokkaido
½  hrnčeka cukor
štipka vanilky a škorice
60 ml smotana na šľahanie
2 PL karamelový puding
1 ks bielok
1 ks celé vajce
 
Ďalej potrebujeme:
zvyšnú šľahačkovú smotanu
stužovač

Postup

1. Ako prvé si pripravíme cesto. Zmiešame v miske múky, chia semienka, cukor, žĺtok, ocot, vodu a nastrúhame maslo. Rukou vypracujeme cesto, ktoré dáme odpočívať do chladničky na min. pol hodiny.
 
2. Hokkaido umyjeme, vydlabeme semienka, pokrájame na kúsku aj so šupkou a vo vriacej vode varíme do mäkka. Scedíme vodu a rozmixujeme ponorným mixérom. Pridáme cukor, vanilku, škoricu, smotanu, pudingový prášok, bielok, vajce a dôkladne premixujeme.
 
3. Cesto roztlačíme do tortovej formy aj po okrajoch, predpečieme ho pri 170°C 5 minút. Následne vylejeme do formy s cestom plnku a pečieme pri 170°C približne 25 minút.
 
4. Po upečení necháme vychladnúť. Podávame s vyšľahanou šľahačkou, prípadne s vanilkovou zmrzlinou.
 
Dobrý tip:
Pre karamelovú chuť a lepšiu farbu môžeme do plnky použiť kokosový cukor.

Produkty k receptu

Čo si myslíte o tomto recepte?

0
Počet hodnotení: 0
Používaním stránok prevádzkovateľa LIANA GOLIAŠ s.r.o.
súhlasíte s používaním cookies, pomocou ktorých vylepšujeme naše služby.
Viac informácií.