Bezlepkový selský závin

  • Fantastický selský závin podobný moravským koláčom, ale oveľa jednoduchší a rýchlejší!
Bezlepkový selský závin
  • 0
    hodnotenie
  • Trvanie
    02:00
    (h:m)
  • Porcie
    12
    (ks)

Ingrediencie

Cesto:
320 g Bakery mix Liana
110 ml mlieko
100 ml vlažné mlieko (na kvások)
40 g cukor
30 g olej
20 g droždie
1 PL cukor
1 vajce
½ KL citrónová kôra alebo Poleva Citrónová Liana
 
Plnka:
250 g tvaroh hrudkovitý
50 g cukor
30 g sušené ovocie (brusnice alebo hrozienka alebo slivky)
1 vrecko Vanilínový cukor Liana
1 PL Zlatý krém Liana
1 vajce
 
Posýpka:
40 g ryžová múka Liana
20 g cukor práškový
15 g maslo
 
Ďalej potrebujeme:
3 PL slivkový lekvár + 1 PL rum na potretie 
rozšľahané vajíčko na potretie 
ryžová múka Liana na podsypanie 

Postup

1. Vo vlažnom mlieku rozmiešame cukor a droždie. Necháme odstáť 15 minút, kým nevznikne kvások.
 
2. Všetky suroviny na cesto vložíme do kuchynského robota spolu s nakysnutým kváskom z droždia. Hákom vymiešame kompaktné cesto, prikryjeme a necháme na teplom mieste 60 minút kysnúť.
 
3. Na drobno nakrájané sušené ovocie zmiešame s tvarohom, cukrom a vajíčkom. Ak je zmes riedka pridáme lyžicu Zlatého krému. Suroviny na posýpku vložíme do misky a rukami spojíme do drobivej hmoty. 
 
4. Vykysnuté cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske na plát hrubý cca 4 mm. Natrieme tvarohovú plnku a z oboch strán cesto zrolujeme ku stredu ako závin. Boky zahneme, aby nevytiekla plnka. Prikryjeme a necháme ešte 15 minút podkysnúť.
 
5. Vrch potrieme slivkovým lekvárom zmiešaným s rumom, posypeme posýpkou a boky potrieme rozšľahaným vajíčkom. Pečieme vo vyhriatej rúre pri 180°C 35 minút.
 

Čo si myslíte o tomto recepte?

0
Počet hodnotení: 0
Používaním stránok prevádzkovateľa Imrich Goliaš - LIANA-GOLF
súhlasíte s používaním cookies, pomocou ktorých vylepšujeme naše služby.
Viac informácií.