Bezlepkový selský závin
Cesto
- 320 g Bakery mix Liana
- 110 ml mlieko
- 100 ml vlažné mlieko (na kvások)
- 40 g cukor
- 30 g olej
- 20 g droždie
- 1 PL cukor
- 1 vajce
- ½ KL citrónová kôra alebo Poleva Citrónová Liana
Plnka
- 250 g tvaroh hrudkovitý
- 50 g cukor
- 30 g sušené ovocie (brusnice alebo hrozienka alebo slivky)
- 1 vrecko Vanilínový cukor Liana
- 1 PL Zlatý krém Liana
- 1 vajce
Posýpka
- 40 g ryžová múka Liana
- 20 g cukor práškový
- 15 g maslo
Ďalej potrebujeme
- 3 PL slivkový lekvár + 1 PL rum na potretie
- rozšľahané vajíčko na potretie
- ryžová múka Liana na podsypanie
- Vo vlažnom mlieku rozmiešame cukor a droždie. Necháme odstáť 15 minút, kým nevznikne kvások.
- Všetky suroviny na cesto vložíme do kuchynského robota spolu s nakysnutým kváskom z droždia. Hákom vymiešame kompaktné cesto, prikryjeme a necháme na teplom mieste 60 minút kysnúť.
- Na drobno nakrájané sušené ovocie zmiešame s tvarohom, cukrom a vajíčkom. Ak je zmes riedka pridáme lyžicu Zlatého krému. Suroviny na posýpku vložíme do misky a rukami spojíme do drobivej hmoty.
- Vykysnuté cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske na plát hrubý cca 4 mm. Natrieme tvarohovú plnku a z oboch strán cesto zrolujeme ku stredu ako závin. Boky zahneme, aby nevytiekla plnka. Prikryjeme a necháme ešte 15 minút podkysnúť.
- Vrch potrieme slivkovým lekvárom zmiešaným s rumom, posypeme posýpkou a boky potrieme rozšľahaným vajíčkom. Pečieme vo vyhriatej rúre pri 180°C 35 minút.
Cesto
- 320 g Bakery mix Liana
- 110 ml mlieko
- 100 ml vlažné mlieko (na kvások)
- 40 g cukor
- 30 g olej
- 20 g droždie
- 1 PL cukor
- 1 vajce
- ½ KL citrónová kôra alebo Poleva Citrónová Liana
Plnka
- 250 g tvaroh hrudkovitý
- 50 g cukor
- 30 g sušené ovocie (brusnice alebo hrozienka alebo slivky)
- 1 vrecko Vanilínový cukor Liana
- 1 PL Zlatý krém Liana
- 1 vajce
Posýpka
- 40 g ryžová múka Liana
- 20 g cukor práškový
- 15 g maslo
Ďalej potrebujeme
- 3 PL slivkový lekvár + 1 PL rum na potretie
- rozšľahané vajíčko na potretie
- ryžová múka Liana na podsypanie
Produkty k receptu