Bezlepkový prekladaný perník

  • Perník môžeme v akejkoľvek podobe a táto podoba perníka je fantastická!
Bezlepkový prekladaný perník
  • 0
    hodnotenie
  • Trvanie
    00:60
    (h:m)
  • Porcie
    -
    (ks)

Ingrediencie

Cesto:
1 pohár Fine mix Liana 
3/4 pohára Universal mix Liana
0,5 pohára cukor práškový
200 g med
125 g maslo
3 vajcia
3 PL kyslá smotana
 
Poleva:
120 g Čokoláda 70% alebo 45% Liana
100 ml smotana 30%
 
Ďalej potrebujeme:
formu dlhú 32 cm
slivkový lekvár
ryžová múka Liana na vysypanie formy
pohár s objemom 250 ml, ktorý poslúži ako odmerka
 

Postup

1. Maslo a cukor vyšľaháme do nadýchanej peny. Postupne pridávame po jednom žĺtky, med a mixérom vyšľaháme. Zľahka vareškou primiešame Fine a Universal mix, kyslú smotanu a vyšľahaný tuhý sneh z bielkov.
 
2. Cesto vylejeme do vymastenej a trošku ryžovou múkou vysypanej formy. Pečieme pri 165°C 50 - 60 minút. 
 
3. Vychladnutý perník rozrežeme na 3 časti a plníme slivkovým lekvárom. Pritlačíme a vrch polejeme čokoládovou polevou. Nakoniec môžeme ozdobiť podľa vlastnej fantázie.
 
Dobrý tip:
Všetky suroviny by mali mať izbovú teplotu.
 

Čo si myslíte o tomto recepte?

0
Počet hodnotení: 0
Používaním stránok prevádzkovateľa Imrich Goliaš - LIANA-GOLF
súhlasíte s používaním cookies, pomocou ktorých vylepšujeme naše služby.
Viac informácií.