Bezlepkový prekladaný perník
Cesto
- 1 pohár Fine mix Liana
- 3/4 pohára Universal mix Liana
- 0,5 pohára cukor práškový
- 200 g med
- 125 g maslo
- 3 vajcia
- 3 PL kyslá smotana
Poleva
- 120 g Čokoláda Liana 70%
- 100 ml smotana 30%
Ďalej potrebujeme
- formu dlhú 32 cm
- slivkový lekvár
- ryžová múka Liana na vysypanie formy
- pohár s objemom 250 ml, ktorý poslúži ako odmerka
- Maslo a cukor vyšľaháme do nadýchanej peny. Postupne pridávame po jednom žĺtky, med a mixérom vyšľaháme. Zľahka vareškou primiešame Fine a Universal mix, kyslú smotanu a vyšľahaný tuhý sneh z bielkov.
- Cesto vylejeme do vymastenej a trošku ryžovou múkou vysypanej formy. Pečieme pri 165°C 50 - 60 minút.
- Vychladnutý perník rozrežeme na 3 časti a plníme slivkovým lekvárom. Pritlačíme a vrch polejeme čokoládovou polevou. Nakoniec môžeme ozdobiť podľa vlastnej fantázie.
Dobrý tip:
Všetky suroviny by mali mať izbovú teplotu.
Cesto
- 1 pohár Fine mix Liana
- 3/4 pohára Universal mix Liana
- 0,5 pohára cukor práškový
- 200 g med
- 125 g maslo
- 3 vajcia
- 3 PL kyslá smotana
Poleva
- 120 g Čokoláda Liana 70%
- 100 ml smotana 30%
Ďalej potrebujeme
- formu dlhú 32 cm
- slivkový lekvár
- ryžová múka Liana na vysypanie formy
- pohár s objemom 250 ml, ktorý poslúži ako odmerka
Produkty k receptu