Bezlepkový pizzový závin

  • Máte chuť na pizzu? Vyskúšajte si ju pripraviť v netradičnej podobe v tvare závinu.
pre recept na Bezlepkové plnené štangle kliknite sem.
Bezlepkový pizzový závin
  • 0
    hodnotenie
  • Trvanie
    02:00
    (h:m)
  • Porcie
    15
    (ks)

Ingrediencie

Cesto:
300 g Bread mix white Liana
300 ml voda
50 g Bakery mix Liana
1,5 KL soľ
1 KL cukor
½ kocky droždie
 
Náplň:
4-5 PL pasírované paradajky
2 KL korenie na pizzu
1 KL oregano
2 strúčiky cesnak
¼ KL soľ
10 koliesok šunka
5 ks šampiňóny
½ pikantná klobása
100 g tvrdý syr
 
Ďalej potrebujeme:
vajce na potretie
Ryžová múka Liana na podsypanie

Postup

1. Pripravíme kvások zmiešaním 100 ml vlažnej vody, cukru a drožia. Necháme 10 minút vzísť.
 
2. Do kuchynského robota vložíme Bread mix white Liana, Bakery mix Liana, soľ, pripravený kvások z droždia, zvyšnú vodu a vypracujeme kompaktné cesto. Prikryté necháme kysnúť 50-60 minút.
 
3. Spojením pasirovaných paradajok, roztlačeného cesnaku, pizzového korenia, oregana a soli pripravíme omáčku na pizzu.
 
4. Cesto vyvaľkáme na pomúčenej pracovnej doske na hrúbku cca 0,5 cm, potrieme pripravenou omáčkou, uložíme šunku, nakrájanú klobásu a šampiňóny. Posypeme nahrubo nastrúhaným syrom a zrolujeme do rolády.
 
5. Uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie, potrieme rozšľahaným vajíčkom a pečieme vo vyhriatej rúre na 180°C cca 35 minút.
 
 

Produkty k receptu

Čo si myslíte o tomto recepte?

0
Počet hodnotení: 0
Používaním stránok prevádzkovateľa Imrich Goliaš - LIANA-GOLF
súhlasíte s používaním cookies, pomocou ktorých vylepšujeme naše služby.
Viac informácií.