
Bezlepkový pizzový závin
pre recept na Bezlepkové plnené štangle
Cesto
- 300 g Bread mix white Liana
- 300 ml voda
- 50 g Bakery mix Liana
- 1,5 KL soľ
- 1 KL cukor
- ½ kocky droždie
Náplň
- 4-5 PL pasírované paradajky
- 2 KL korenie na pizzu
- 1 KL oregano
- 2 strúčiky cesnak
- ¼ KL soľ
- 10 koliesok šunka
- 5 ks šampiňóny
- ½ pikantná klobása
- 100 g tvrdý syr
Ďalej potrebujeme
- vajce na potretie
- Ryžová múka Liana na podsypanie
- Pripravíme kvások zmiešaním 100 ml vlažnej vody, cukru a drožia. Necháme 10 minút vzísť.
- Do kuchynského robota vložíme Bread mix white Liana, Bakery mix Liana, soľ, pripravený kvások z droždia, zvyšnú vodu a vypracujeme kompaktné cesto. Prikryté necháme kysnúť 50-60 minút.
- Spojením pasirovaných paradajok, roztlačeného cesnaku, pizzového korenia, oregana a soli pripravíme omáčku na pizzu.
- Cesto vyvaľkáme na pomúčenej pracovnej doske na hrúbku cca 0,5 cm, potrieme pripravenou omáčkou, uložíme šunku, nakrájanú klobásu a šampiňóny. Posypeme nahrubo nastrúhaným syrom a zrolujeme do rolády.
- Uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie, potrieme rozšľahaným vajíčkom a pečieme vo vyhriatej rúre na 180°C cca 35 minút.
Cesto
- 300 g Bread mix white Liana
- 300 ml voda
- 50 g Bakery mix Liana
- 1,5 KL soľ
- 1 KL cukor
- ½ kocky droždie
Náplň
- 4-5 PL pasírované paradajky
- 2 KL korenie na pizzu
- 1 KL oregano
- 2 strúčiky cesnak
- ¼ KL soľ
- 10 koliesok šunka
- 5 ks šampiňóny
- ½ pikantná klobása
- 100 g tvrdý syr
Ďalej potrebujeme
- vajce na potretie
- Ryžová múka Liana na podsypanie
Produkty k receptu