Bezlepkový pizzový chlieb
- 270 g Bread mix white Liana
- 220 ml teplá voda
- ¼ kocky droždie
- 75 g syr balkánsky
- 50 g olivy
- 50 g paprika
- 50 g oravská slanina
- 1 cibuľa
- 1 KL cukor
- 1 KL soľ
Ďalej potrebujeme
- olivový olej na potretie
- Pripravíme kvások; do 100 ml teplej vody pridáme 1 KL cukru, rozdrobené droždie a necháme cca 10 minút nakvasiť.
- Na panvici opečieme na kocky nakrájanú slaninku a cibuľu. V miske rozmiešame Bread mix white, soľ, pridáme nakysnutý kvások z droždia, zvyšnú vodu a vypracujeme cesto. Na záver pridáme nakrájané olivy, papriku, syr, opraženú cibuľu so slaninou a poriadne všetko premiešame. Cesto necháme kysnúť cca 60 minút.
- Vykysnuté cesto presunieme do formy na chlieb. Potrieme olivovým olejom a necháme podkysnúť 20 minút. Na dno rúry dáme menší plech a rúru vyhrejeme na 240°C. Do spodného plechu nalejeme 200 ml vriacej vody a pečieme so záparou 10 minút. Následne plech vyberieme, teplotu znížime na 190°C a dopečieme ešte 25 minút. Pizzový chlieb necháme vychladnúť.
- 270 g Bread mix white Liana
- 220 ml teplá voda
- ¼ kocky droždie
- 75 g syr balkánsky
- 50 g olivy
- 50 g paprika
- 50 g oravská slanina
- 1 cibuľa
- 1 KL cukor
- 1 KL soľ
Ďalej potrebujeme
- olivový olej na potretie
Produkty k receptu