Bezlepkový dobošový rez
Ingrediencie
Cesto 6 krát :
2 ks vajcia
40 g kryštálový cukor
60 g Cake mix Liana
2 ks vajcia
40 g kryštálový cukor
60 g Cake mix Liana
Plnka:
6 ks vajcia
300 g práškový cukor
2 ks Vanilínový cukor Liana
50 g Kakao tmavé Liana
375 g maslo
150 g Čokoláda Liana 70%
Čokoládová poleva:
100 g Čokoláda Liana 70%
100 g maslo
100 g rastlinný tuk na polevy
Postup
- 1. Bielky vyšľaháme s cukrom do hustého snehu.
- 2. Pridáme rozmiešané žĺtky a mixujeme ďalej.
- 3. Ručne domiešame Cake mix.
- 4. Natrieme na plech (28x38cm) vystlaný papierom na pečenie v tenkej vrstve čo najrovnejšie.
- 5. Pečieme pri teplote 200 °C cca 10 minút.
- 6. Necháme vychladnúť na papieri na pečenie alebo papier stiahneme z koláča dole.
Postup plnka:
- 1. Nad parou šľaháme celé vajcia s cukrom dovtedy až začne hmota trocha páliť.
- 2. Odstavíme, pridáme kakao tmavé, čokoládu 70%,, maslo a všetko spolu vymixujeme.
- 3. Plnku rozdelíme na 5 častí a ihneď natierame na pláty.
- 4. Na vrchný plát položíme papier na pečenie a na chvíľu zaťažíme plechom s ťažiskom a necháme vychladnúť.
- 5. Polejeme čokoládovou polevou rozpustenou nad parou.
- 6. Nakrájame na rezy.