Bezlepkový dobošový rez

  • Chutia ako tie od starej mamy
pre recept na Dobošový rez s klasickou pšeničnou múkou kliknite sem.
Bezlepkový dobošový rez
  • 100
    hodnotenie
  • Trvanie
    04:00
    (h:m)
  • Porcie
    33
    (ks)

Ingrediencie

Cesto 6 krát  :
2 ks vajcia
40 g kryštálový cukor
60 g Cake mix Liana

Plnka:
6 ks vajcia
300 g práškový cukor
2 ks Vanilínový cukor Liana
50 g Kakao tmavé Liana 
375 g maslo
150 g Čokoláda Liana 70%

Čokoládová poleva:
100 g Čokoláda Liana 70%
100 g maslo
100 g rastlinný tuk na polevy
 
 




 

 

 

 

Postup

  1. 1.     Bielky vyšľaháme s cukrom do hustého snehu.
  2. 2.     Pridáme rozmiešané žĺtky a mixujeme ďalej.
  3. 3.     Ručne domiešame Cake mix.
  4. 4.     Natrieme na plech (28x38cm) vystlaný papierom na pečenie v tenkej vrstve čo najrovnejšie.
  5. 5.     Pečieme pri teplote 200 °C cca 10 minút.
  6. 6.     Necháme vychladnúť na papieri na pečenie alebo papier stiahneme z koláča dole.

Postup plnka:
  1. 1.     Nad parou šľaháme celé vajcia s cukrom dovtedy až začne hmota trocha páliť.
  2. 2.     Odstavíme, pridáme kakao tmavé, čokoládu 70%,, maslo a všetko spolu vymixujeme.
  3. 3.     Plnku rozdelíme na 5 častí a ihneď natierame na pláty.
  4. 4.     Na vrchný plát položíme papier na pečenie a na chvíľu zaťažíme plechom s ťažiskom a necháme vychladnúť.
  5. 5.     Polejeme čokoládovou polevou rozpustenou nad parou.
  6. 6.     Nakrájame na rezy.

 

 

 

 

 

 

 

Čo si myslíte o tomto recepte?

100
Počet hodnotení: 3
Používaním stránok prevádzkovateľa LIANA GOLIAŠ s.r.o.
súhlasíte s používaním cookies, pomocou ktorých vylepšujeme naše služby.
Viac informácií.