Bezlepkový cuketový koláč
Cesto
- 400 g Cake mix Liana
- 2 vrecká Vanilínový cukor Liana
- 2 PL Kakao tmavé Liana
- 450 g očistená cuketa
- 220 g cukor kryštálový
- 150 ml olej
- 50 ml mlieko
- 2 PL rum
- 3 vajcia
- hrsť sušených marhúľ
- hrsť nasekaných orechov
Poleva
- 70 g Čokoláda 70% Liana
- rastlinný tuk
Ďalej potrebujeme
- ryžová múka Liana na vysypanie plechu
- maslo na vymastenie plechu
- 4 PL ríbezľový džem
- Očistenú cuketu nastrúhame na jemno. Vajcia spolu s kryštálovým cukrom a Vanilínovým cukrom vyšľaháme do peny. Vo väčšej mise zmiešame Cake mix, Kakao tmavé, vyšľahané vajcia s cukrom a postupne pridávame olej, rum, mlieko a cuketu. Do poriadne vymiešaného cesta nakoniec pridáme marhule a orechy.
- Pripravené cesto vylejeme na maslom vymastený a ryžovovu múkou vysypaný plech. Pečieme vo vyhriatej rúre pri 180°C cca 20 minút.
- Na ešte teplý koláč rozotrieme ríbezľový džem. Po vychladnutí ozdobíme čokoládovou polevou.
Cesto
- 400 g Cake mix Liana
- 2 vrecká Vanilínový cukor Liana
- 2 PL Kakao tmavé Liana
- 450 g očistená cuketa
- 220 g cukor kryštálový
- 150 ml olej
- 50 ml mlieko
- 2 PL rum
- 3 vajcia
- hrsť sušených marhúľ
- hrsť nasekaných orechov
Poleva
- 70 g Čokoláda 70% Liana
- rastlinný tuk
Ďalej potrebujeme
- ryžová múka Liana na vysypanie plechu
- maslo na vymastenie plechu
- 4 PL ríbezľový džem
Produkty k receptu