Bezlepkový chlieb s čili a čedarom
1. deň - rozkvas
- 100 g Bread mix white Liana
- 140 ml voda
- 1,5 PL kvások
2. deň - cesto
- 220 g Bread mix dark Liana
- 100 g nahrubo nastrúhaný syr čedar
- 150 ml voda
- 1 sušená čili paprička
- ½ KL mleté čili
- ½ KL soľ
Ďalej potrebujeme
- ryžová múka Liana na podsypanie pracovnej dosky
- ľanové, sezamové semienka
1. Večer pripravíme rozkvas z kvásku, Bread mix white a vody. Suroviny rozmiešame v miske a necháme do rána prikryté pod fóliou kysnúť.
2. Nasledujúci deň pripravený rozkvas zmiešame so surovinami z druhého dňa a v kuchynskom robote vypracujeme nie príliš tuhé cesto. Pracovnú dosku posypeme ryžovou múkou, premiesime cesto a vytvarujeme bochník. Necháme kysnúť v ošatke alebo v miske 6 hodín. Pred pečením potrieme vodou a posypeme semienkami.
3. Na dno rúry uložíme menší plech a plech na pečenie chleba. Rúru vyhrejeme na 240°C, chlieb uložíme na vyhriaty plech a do spodného menšieho plechu nalejeme 250 ml vriacej vody a pečieme 15 minút. Potom spodný plech vytiahneme, teplotu znížime na 200°C a dopečieme 25 minút. Počas pečenia môžeme chlieb postriekať vodou.
1. deň - rozkvas
- 100 g Bread mix white Liana
- 140 ml voda
- 1,5 PL kvások
2. deň - cesto
- 220 g Bread mix dark Liana
- 100 g nahrubo nastrúhaný syr čedar
- 150 ml voda
- 1 sušená čili paprička
- ½ KL mleté čili
- ½ KL soľ
Ďalej potrebujeme
- ryžová múka Liana na podsypanie pracovnej dosky
- ľanové, sezamové semienka
Produkty k receptu