Bezlepkový ananásový rez
Cesto
- 230 g práškový cukor
- 230 g Cake mix Liana
- 4 ks vajcia
- 100 ml voda
- 100 ml olej
Plnka
- 400 ml mlieko
- 9 lyžíc kryštálový cukor
- 250 g maslo
- 1 ks Zlatý krém Liana
Dodatky
- ananás v konzerve
- plech 25x35 cm
1. Žĺtky s cukrom vyšľaháme do peny. Postupne pridáme olej a vodu.
2. Do žĺtkovej peny ručne zamiešame Cake mix.
3. Vyšľaháme tuhý sneh z vaječných bielkov a jemne zapracujeme do cesta.
4. Vystelieme plech papierom na pečenie a vylejeme cesto.
5. Pečieme pri teplote 180 °C 35 minút.
6. Upečené a vychladnuté cesto z vrchu oškrabeme. Polejeme šťavou z ananásu, natrieme plnku a predznačíme rezy.
7. Na každý rez uložíme ananás a necháme stuhnúť.
Postup plnka:
1. Uvaríme puding podľa návodu na obale.
2. Vymixujeme maslo izbovej teploty. Po lyžičkách pridáme vychladnutý puding a mixujeme do jemnej plnky.
Cesto
- 230 g práškový cukor
- 230 g Cake mix Liana
- 4 ks vajcia
- 100 ml voda
- 100 ml olej
Plnka
- 400 ml mlieko
- 9 lyžíc kryštálový cukor
- 250 g maslo
- 1 ks Zlatý krém Liana
Dodatky
- ananás v konzerve
- plech 25x35 cm
Produkty k receptu