Bezlepkové slivkové gule zo zemiakového cesta
Cesto
- 500 g uvarené pretlačené zemiaky
- 130-150 g Universal mix Liana
- 1/2 KL soľ
- slivky
Dodatky
- opražené maslo na poliatie
- cukor na posypanie
- mak, strúhanka, orechy na posypanie
1. Z pretlačených zemiakov, zmesi Universal mix a soli vypracujeme vláčne cesto.
2. Postupne s lyžicou odoberáme, roztlačíme v dlani na placku, vložíme kúsok slivky a zabalíme. Vyformujeme dlaňami do tvaru gule.
3. Varíme vo vriacej osolenej vode po vyplávaní na povrch ešte asi 5 minút.
4. Vyberieme z vody, polejeme opraženým maslom a posypeme práškovým cukrom, prípadne mletým makom, strúhankou alebo orechami.
Cesto
- 500 g uvarené pretlačené zemiaky
- 130-150 g Universal mix Liana
- 1/2 KL soľ
- slivky
Dodatky
- opražené maslo na poliatie
- cukor na posypanie
- mak, strúhanka, orechy na posypanie
Produkty k receptu