Bezlepkové pražské koláče
Cesto
- 350 g Bakery mix Liana
- 170 g majonéza
- 130 ml mlieko
- 4 PL voda
- 2,5 PL cukor práškový
- 1 vajce
- ½ kocky droždie
- štipka soli
Krém
- 1 vrecko Vanilínový cukor Liana
- 1 PL Kukuričný škrob jemný Liana
- 350 ml smotana na šľahanie
- 150 ml mlieko
- 70 g maslo
- 2 PL cukor práškový
Mrvenička
- 70 g Ryžová múka Liana
- 40 g maslo
- 40 g cukor práškový
Ďalej potrebujeme
- ryžová múka Liana na podsypanie
- žĺtok na potretie
- Z teplého mlieka, droždia a 1 KL cukru pripravíme kvások, ktorý necháme napeniť 10 minút. Ostatné suroviny na cesto spolu s nakysnutým kváskom z droždia vložíme do kuchynského robota a vymiesime kompaktné nelepivé cesto, ktoré necháme v teple kysnúť cca 60 minút.
- Vykysnuté cesto rozdelíme na 8 častí na pomúčenej podložke (každá časť cca 100 g). Vypracujeme bochníčky, ktoré preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie.
- Mrveničku ručne pripravíme spojením všetkých surovín. Každý bochník stlačíme rukou do tenkej placky, potrieme rozšľahaným žĺtkom a posypeme pripravenou mrveničkou. Necháme kysnúť 45 minút.
- Na krém odoberieme z mlieka 3 PL, v ktorých rozmiešame Kukuričný škrob. Zvyšné mlieko spolu s maslom, Vanilínovým a práškovým cukrom privedieme do varu. Na záver pridáme Kukuričný škrob a uvaríme kašu. Necháme ju vychladnúť za občasného miešania. Vychladnutý krém vmiešame do vyšľahanej šľahačky a vymiešame na hustý krém.
- Vykysnuté koláče pečieme vo vyhriatej rúre pri 180°C cca 20 minút. Vychladnuté pozdĺžne prekrojíme a naplníme pripraveným krémom.
Cesto
- 350 g Bakery mix Liana
- 170 g majonéza
- 130 ml mlieko
- 4 PL voda
- 2,5 PL cukor práškový
- 1 vajce
- ½ kocky droždie
- štipka soli
Krém
- 1 vrecko Vanilínový cukor Liana
- 1 PL Kukuričný škrob jemný Liana
- 350 ml smotana na šľahanie
- 150 ml mlieko
- 70 g maslo
- 2 PL cukor práškový
Mrvenička
- 70 g Ryžová múka Liana
- 40 g maslo
- 40 g cukor práškový
Ďalej potrebujeme
- ryžová múka Liana na podsypanie
- žĺtok na potretie
Produkty k receptu