Bezlepkové mušličky
Cesto
- 120 g Cake mix Liana
- 100 g rastlinné maslo
- 50 g cukor práškový
- 50 g mleté vlašské orechy
- 1 PL Kakao tmavé Liana
Plnka
- 200 ml sójové mlieko
- 1 vrecko Zlatý krém Liana
- 1 vrecko Vanilínový cukor Liana
- 120 g rastlinný tuk na krémy
- 120 g cukor práškový
- 2 PL mandľový likér
Na dozdobenie
- med + pár kvapiek vody
- 1 PL Kokos strúhaný jemný Liana
- cukrársky posyp - napr. perličky
- Suroviny na cesto zmiešame a vypracujeme cesto, ktoré zabalené vo fólii necháme 1-2 hod. oddýchnuť v chladničke. Pripravené formičky jemne vymastíme olejom alebo tukom.
- Cesto vtláčame do formičiek až po okraj. Pečieme na 180°C cca 20 minút. Ešte horúce mušličky vyberieme z formičiek a necháme vychladnúť.
- Z mlieka, Zlatého krému a vanilínového cukru uvaríme hustý puding, ktorý necháme vychladnúť za občasného miešania. Tuk spolu s práškovým cukrom vyšľaháme do peny. Postupne zašľaháme vychladnutý puding a likér.
- Krém nanášame pomocou cukrárskeho vrecka s ozdobnou špičkou na spodný diel mušličky. Vrchný diel potrieme medom s trochou vody a okraj obalíme v kokose. Do stredu mušličky vložíme perličku.
Cesto
- 120 g Cake mix Liana
- 100 g rastlinné maslo
- 50 g cukor práškový
- 50 g mleté vlašské orechy
- 1 PL Kakao tmavé Liana
Plnka
- 200 ml sójové mlieko
- 1 vrecko Zlatý krém Liana
- 1 vrecko Vanilínový cukor Liana
- 120 g rastlinný tuk na krémy
- 120 g cukor práškový
- 2 PL mandľový likér
Na dozdobenie
- med + pár kvapiek vody
- 1 PL Kokos strúhaný jemný Liana
- cukrársky posyp - napr. perličky
Produkty k receptu