Bezlepkové mušličky
Ingrediencie
Cesto:
120 g Cake mix Liana
100 g rastlinné maslo
50 g cukor práškový
50 g mleté vlašské orechy
1 PL Kakao tmavé Liana
Plnka:
200 ml sójové mlieko
1 vrecko Zlatý krém Liana
1 vrecko Vanilínový cukor Liana
120 g rastlinný tuk na krémy
120 g cukor práškový
2 PL mandľový likér
Na dozdobenie:
med + pár kvapiek vody
1 PL Kokos strúhaný jemný Liana
cukrársky posyp - napr. perličky
Postup
1. Suroviny na cesto zmiešame a vypracujeme cesto, ktoré zabalené vo fólii necháme 1-2 hod. oddýchnuť v chladničke. Pripravené formičky jemne vymastíme olejom alebo tukom.
2. Cesto vtláčame do formičiek až po okraj. Pečieme na 180°C cca 20 minút. Ešte horúce mušličky vyberieme z formičiek a necháme vychladnúť.
3. Z mlieka, Zlatého krému a vanilínového cukru uvaríme hustý puding, ktorý necháme vychladnúť za občasného miešania. Tuk spolu s práškovým cukrom vyšľaháme do peny. Postupne zašľaháme vychladnutý puding a likér.
4. Krém nanášame pomocou cukrárskeho vrecka s ozdobnou špičkou na spodný diel mušličky. Vrchný diel potrieme medom s trochou vody a okraj obalíme v kokose. Do stredu mušličky vložíme perličku.