
Bezlepkové mrkváče
- 200 g mrkva
- 200 g maslo
- 300 g Cake mix Liana
Dodatky
- hustý džem
- čokoládovo-orieškový krém
- práškový cukor
1. Nastrúhame na jemno mrkvu. Pridáme zmäknuté maslo a Cake mix.
2. V miske zmiešame všetky suroviny a na pomúčenej podložke vypracujeme cesto, ktoré zabalíme do fólie. Necháme cca 60 minút v chladničke.
3. Na pomúčenej podložke vyvaľkáme 0,5 cm plát. Tvorítkom na pirohy vykrojíme kruhy.
4. Kruh vložíme do tvorítka, do stredu dáme lyžičku čokoládovo-orieškového krému alebo džemu zatvoríme, zatlačíme, aby sa konce spojili a džem nevytiekol.
5. Uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme vo vyhriatej rúre na 200°C cca 12-15 minút.
6. Ešte teplé posypeme práškovým cukrom.
Dobrý tip:
V prípade, ak nemáme formičku na pirohy, tak pohárom vykrojíme kruhy, do stredu uložíme džem, prehneme napoly a po okrajoch vidličkou cesto pritlačíme k sebe, aby náplň nevytiekla.
- 200 g mrkva
- 200 g maslo
- 300 g Cake mix Liana
Dodatky
- hustý džem
- čokoládovo-orieškový krém
- práškový cukor
Produkty k receptu