Bezlepkové kapustníky
Cesto
- 300 g Bakery mix Liana
- 250 ml mlieko
- 1 ks vajce
- 1 kávová lyžička soľ
- 50 ml olej
- 1 kávová lyžička cukor (na kvások)
- 15 g droždie
Plnka
- malá kapusta
- ¼ kávová lyžička mleté korenie alebo podľa chuti
- 50 ml olej
1. Nastrúhanú a okorenenú kapustu dusíme na oleji za stáleho miešania cca 25 minút. Necháme ju vychladnúť.
2. Z vlažného mlieka, cukru a droždia pripravíme kvások, ktorý necháme 10 minút postáť.
3. V miske zmiešame Bakery mix, soľ, olej, vajce a nakysnutý kvások z droždia. Mixérom vypracujeme cesto, ktoré necháme pod fóliou kysnúť 1 hodinu. Cesto rozdelíme na 8 častí a z každej ručne urobíme kruhy na ktoré uložíme kapustu. Cesto uzavrieme, urobíme guľku a každú postláčame rukou na placku asi 2cm vysokú. Popicháme vidličkou a pod fóliou necháme kysnúť 45 minút.
4. Naolejujeme plech aj kapustníky a dáme piecť na 200°C 30 minút.
5. Upečené kapustníky opäť potrieme olejom.
Cesto
- 300 g Bakery mix Liana
- 250 ml mlieko
- 1 ks vajce
- 1 kávová lyžička soľ
- 50 ml olej
- 1 kávová lyžička cukor (na kvások)
- 15 g droždie
Plnka
- malá kapusta
- ¼ kávová lyžička mleté korenie alebo podľa chuti
- 50 ml olej